Smaller Default Larger

Церкви Європи: Шанувати цінності, що нас об’єднують

Церкви Європи: Шанувати цінності, що нас об’єднують

«Шанувати цінності, що нас об’єднують» – назва цьогорічного послання Конференції європейських Церков на День Європи, що відзначається в країнах Європейського союзу 9 травня, а також з 2003 року офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня. «Зустрічаючись із дедалі гострішими внутрішніми сутичками та великим напливом мігрантів, Європа повинна постійно відкривати свою ідентичність, як проект миру, демократії та прав людини», – зазначається у посланні.

Європейські держави уникають своїх моральних і законних обов’язків.

«Різноманітні проблеми переплітаються і кидають виклик європейському проекту і його стосункам із світовим співтовариством. Всередині та за межами Європи виникають різні насильства і конфлікти. Триває криза, пов’язана з наданням притулку біженцям, а країни не здійснюють своїх моральних та юридичних обов'язків щодо захисту всіх потребуючих. Криза вплинула на економічне й політичне життя в Європі. Наслідки тривалої глобальної економічної кризи та щораз більший наголос на національних інтересах створюють нестабільність в Європейському Союзі», – йдеться в повідомленні.

Церква має бути пророчим голосом.

Запланований референдум в Сполученому Королівстві Великої Британії може видозмінити Євросоюз та стосунки між його членами. Дедалі більше зростає євроскептицизм, а одночасно й нові форми націоналізму. В цій критичній ситуації Церква повинна бути голосом пророчої надії, допомагаючи Європі наново відкрити свій проект та ідентичність. Для добробуту та прогресу Європи може посприяти розвиток мирного процесу в Європі, в сусідніх країнах Африки та на Близькому Сході», – зазначає о. Хейкі Гуттенен, Генеральний Секретар Конференції європейських Церков.

Захист спільних цінностей європейських установ.

«Європейський союз заснований на пошані до людської гідності, свободи, демократії, рівності, верховенстві закону та прав людини. Ми покликані разом захищати ці спільні цінності, які зробили свій внесок у створення європейських політичних установ», –  ідеться у Посланні, і як висновок зазначається, що «Церква, громадянське суспільство та політичні установи можуть посприяти зміцненню миру та єдності на благо Європи та всього людства».

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/news/2016/05/09/%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8_%D1%86%D1%96%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96,_%D1%89%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D1%81_%D0%BE%D0%B1%E2%80%99%D1%94%D0%B4%D0%BD%D1%83%D1%8E%D1%82%D1%8C__/1228534

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції