Smaller Default Larger

Кардинал Паролін: Досвідчувати милосердя у щоденному житті

Кардинал Паролін: Досвідчувати милосердя у щоденному житті

Посланням надії та примирення з уст Папського Посланця кардинала П’єтро Пароліна, Державного Секретаря Апостольської Столиці, у неділю, 8 травня 2016 р., в столиці Литви місті Вільнюсі завершився Національний Конгрес Божого милосердя. Ця подія, що розпочалася 6 травня, була центральним заходом литовських католиків з нагоди надзвичайного Святого Року.

Проголошений місцевим єпископатом з метою «зміцнити стосунки з Христом, спільно обговорити таїнство Божого милосердя, надати прилюдне свідчення віри й поділитися радістю приналежності до Ісуса Христа», конгрес розпочався Святою Месою в катедральному соборі Вільнюса. Програмою заходів передбачалося проказування вервички до Божого Милосердя на центральній площі міста, можливість приступити до Святої Тайни покаяння, молитовні чування в різних храмах столиці.

Серед тем, які заторкувано під час дискусій, були «Подружжя, розлучення та милосердя», «Чи мультикультурне суспільство є знаком Божого милосердя?», «Християнське суспільство в Литві: чи це здійсненне завдання?», «Милосердя, як відповідь на культурну травму, завдану радянським пануванням». Програмою було передбачено також мистецькі та культурні заходи.

Литовський Національний Конгрес Божого милосердя завершився процесійною ходою вулицями Вільнюса та заключною Святою Месою, яку на площі перед катедральним собором очолив кардинал П’єтро Паролін, якого Папа Франциск призначив своїм особистим посланцем для участі в цій події. Зазначимо, що відвідини Литви є першим етапом візиту Державного Секретаря Апостольської Столиці до країн Балтії, який включатиме також Естонію та Латвію.

У проповіді, зосередженій на урочистості Вознесіння Господнього та його зв’язкові з посланням милосердя, кардинал Паролін зупинився на особливих стосунках між містом Вільнюсом та відроджуючою силою Божого милосердя. Адже саме тут, під проводом святої Фаустини Ковальської та її духовного провідника, митець Євгеній Казіміровський намалював перший образ Божого Милосердя.

Проповідник пригадав, що до кожного з нас, незважаючи на те, що ми є грішниками, звернене заохочення зазнавати Божого милосердя у щоденному житті. Саме таким є центральне послання Папи Франциска, призначене на цей Ювілейний рік. Послання, яке до Литви 1993 року приніс також святий Іван Павло ІІ, який закликав литовське духовенство ставати милосердними самарянами для своїх співгромадян, щоб завершити процес примирення після довгих років, що пройшли під пануванням взаємних підозр і поділів.

Заохочуючи литовців турбуватися про духовні й тілесні потреби ближніх, кардинал Паролін ввірив Вільнюс та всю Литву під опіку Пресвятої Богородиці, Матері Милосердя, Яка втішається особливою пошаною серед литовського народу.

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/news/2016/05/09/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%96%D0%BD_%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%88%D0%B8%D0%B2_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81_%D0%B1%D0%BE%D0%B6%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B4%D1%8F_%D0%B2_%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D1%96/1228447

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції