Smaller Default Larger

Програма візиту Папи Франциска до Ассізі на міжрелігійну зустріч

У Ватикані оприлюднили програму візиту Папи Франциска до Ассізі з метою участі у Всесвітньому дні молитви за мир на тему «Спрага миру. Релігії і культури в діалозі», що відбудеться 20 вересня 2016 р., на завершення однойменної триденної міжнародної зустрічі, організованої Спільнотою святого Еґідія.

До батьківщини святого Франциска Святіший Отець вирушить гелікоптером з ватиканської вертолітної площадки, приземлившись після півгодинного перельоту на стадіоні місцевості Санта-Марія-деллі-Анджелі, передмісті Ассізі, де його зустрінуть представники місцевої цивільної та церковної влади.

Звідти Глава Католицької Церкви від’їде до Папської базиліки святого Франциска, де при вході до монастиря його зустрінуть Константинопольський православний патріарх Вартоломей І, Архиєпископ Кентерберійський Джастін Уелбі, Антіохійський сиро-православний патріарх Єфрем ІІ, представники ісламу, юдаїзму та буддизму. Разом вони перейдуть на внутрішнє подвір’я, де їх очікуватимуть представники інших Церков та релігій, з кожним з яких Папа особисто привітається.

Після спільного обіду, що пройде в монастирській трапезній за участю постраждалих від збройних конфліктів і під час якого відбудеться привітання Його Святості Вартоломея І з нагоди 25-річчя патріаршого служіння, Глава Католицької Церкви проведе окремі зустрічі з названими вище ієрархами та з представниками ісламу та юдаїзму. На 16:00 в різних місцях передбачено час на молитву за мир, відповідно до релігійних традицій. Святіший Отець братиме участь в екуменічній молитві в нижній базиліці святого Франциска.

По завершенні молитви за мир, усі учасники зберуться на площі перед базилікою, де відбудеться завершальна церемонія, яка включатиме свідчення особи, постраждалої внаслідок війни, промови Патріарха Вартоломея І, представників мусульман, юдаїзму та буддизму, засновника Спільноти святого Еґідія Андреа Ріккарді та Святішого Отця. Далі буде прочитано «Заклик до миру», який вручать дітям з різних країн та відбудеться хвилина мовчання в пам’ять жертв війни. Церемонія звершиться підписанням «Заклику до миру» та обміном братерськими обіймами.

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/news/2016/09/01/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції