Smaller Default Larger

У Ватикані відбудеться міжнародна міжрелігійна конференція про віру та спорт

Спорт на служінні людяності. Так звучить тема першої Всесвітньої конференції про віру та спорт, яка від 5 до 7 жовтня 2016 р. відбуватиметься у Ватикані. За підтримки Святішого Отця Франциска її організовує Папська Рада в справах культури у співпраці з ООН та Міжнародним Олімпійським Комітетом.

Завданням конференції є стати місцем, в якому зустрінуться лідери суспільної думки, що належать до різних релігій та вірувань, відповідальні за спорт та провідники підприємств, представники академічного середовища та засобів суспільної комунікації, щоб розглянути найкращі способи співпраці між вірою та спортом на служінні людяності.

У представленні на сайті Папської Ради в справах культури читаємо, що віра і спорт є фундаментальними рушійними силами в глобалізованому суспільстві. Вони обоє розділяють спільне завдання, яким є підтримка загальнолюдських цінностей, відіграючи у цьому фундаментальну роль. Під час конференції досліджуватиметься те, як віра і спорт можуть використати свій потенціал, об’єднати сили та діяти на користь сприяння цінностям, надихати молодь та зробити свій вклад у покращення людства.

В церемонії відкриття, що відбудеться 5 жовтня в залі Павла VI у Ватикані, візьме участь Папа Франциск, а також Генеральний Секретар ООН Пан Ґі-Мун та Президент МОК Томас Бах. Праці конференції відбуватимуться в Залі Синоду 6 та 7 жовтня, а плоди дискусії будуть представлені в кінцевій Декларації.

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції