Smaller Default Larger

Відкриття Ювілею 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата‎ в Провінції Святого Йосифа у Бразилії

 

Урочисте відкриття Ювілею 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата в Провінції Святого Йосифа у Бразилії, який тут відзначають разом із Ювілеєм 120-ліття перебування і місії отців василіян у цій країні, відбулося 12 листопада, у день літургійного спогадування мученицької смерті святого священномученика Йосафата, Архиєпископа Полоцького. Цього дня учасники спільної молитви могли вшанувати мощі святого Йосафата, виставлені для прилюдного почитання.

Розпочалося свято Вечірнею у п’ятницю 11 листопада в парафіяльній церкві святого Йосафата, яку відслужив о. Василій Ковбич, а Литію очолив Преосвященний владика Мирон Мазур, ЧСВВ, єпископ єпархії Непорочного Зачаття у Прудентополі. У Вечірні взяли численну участь отці і брати василіяни, сестри служебниці Непорочної Діви Марії та миряни.

У день самого свята, 12 листопада, Утреню о 9 год. відслужив о. Павло Сербай. Після її закінчення священнослужителі процесійно увійшли до храму через Святі двері, відчинені з нагоди Ювілейного року Божого милосердя, і відслужили Божественну Літургію, яку очолив Преосвященний владика Мирон Мазур. Перед початком вітальне слово до владики та всіх присутніх мав Протоігумен Провінції Святого Йосифа о. Антоній Роїк. Під час Літургії до святково зібраної парафіяльної громади та гостей проповідь виголосив владика Мирон. Чудово співав парафіяльний хор церкви святого Йосафата під диригуванням сестри Селіни Слободи, СНДМ.

Після закінчення Святої Літургії церковне братство з хрестом і хоругвами, священнослужителі, брати василіяни, сестри служебниці і катехитки Серця Христового, парафіяни й гості процесійно зробили обхід навколо церкви. Повернувшись назад до храму, усі отримали Апостольське благословення з рук владики Мирона. А на закінчення зробили спільну фотографію на пам’ятку про цю подію.

А наступного дня, 13 листопада, в неділю, в цій же церкві святого Йосафата у Прудентополі відзначали свій 25-річний ювілей священичого служіння отці василіяни Іларій Опаський, Теофіл Мелех, Маріо Присяжнюк та Роберт Тарсикій Лукавий, які отримали священичі свячення у 1991 році.

Ordem de São Basílio Magno — OSBM

http://osbm.info/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції