Smaller Default Larger

Дияконські свячення у Золочівському монастирі оо. Василіян

 

У неділю Праотців, 25 грудня у Золочівському монастирі Вознесіння ГНІХ відбулися дияконські свячення чотирьох братів-студентів Василіянського інституту.

Зокрема, новими дияконами стали брати: Павло Долішній, Марко Федак, Емілян Ничак, Франциск Гурняк, а також Андріан Савчин, що виконує своє служіння у Львівському монастирі св. Онуфрія. Свячення уділив преосвященніший владика Василій Тучапець, екзарх Харківський.
У своїй проповіді Владика, коментуючи євангельський уривок, вказав на важливість Божого покликання, до якого нас запрошує Христос. «Чи ми є тими людьми в яких перебуває благодать?» – запитав Єпископ, вказуючи на потребу позбутися лихих вчинків для того, щоб прямувати до Божого Царства, яке відображене у євангельському бенкеті (пор. Лк. 14, 15-24).
Говорячи про майбутніх дияконів, Владика закликав їх «звершувати служіння милосердя», адже диякон – це той, який не тільки служить на Літургії, а також і людям, що є в потребі. «Таким чином, готуючись до вищого ступеня пресвітерського служіння» – сказав Святитель. Завершуючи своє слово владика Василій побажав усім присутнім старатись кожного дня берегти Божу ласку у своєму серці.
Згодом, після Анафори відбувся Чин дияконських свячень згаданих вище братів.
Вітаємо нових василіянських дияконів та бажаємо їм плідного служіння, щоб у майбутньому з гідністю прийняти дар священства для більшої Божої слави.


Прес-служба ВІФБС
фото: о. Іпатій Ващишин, ЧСВВ

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції