Smaller Default Larger

Чернечі облечини і складення перших обітів в Іваях та відновлення тимчасової професії в Римі

 

30 січня Свята Церква святкує празник трьох Святителів: Василія Великого, Григорія Богослова й Івана Золотоустого. Цього дня в Провінції Святого Йосифа у Бразилії, при парафії Пресвятого Серця Христового в м.  Іваї, відбулася урочиста подія – облечини чотирьох братів, які після успішного закінчення кандидатського випробування, вступного курсу до чернечого життя, розпочали із зодягненням в чернечий одяг новіціят у Василіянському Чині Святого Йосафата. Це брати Іван Добровольський, Андрій Менеґассо, Даниїл Крижановський та Еділсон Гоменчук.

Цього ж дня закінчили новіціят і склали Богові свою першу тимчасову професію троє братів: Марко Пенцак, Юліан Маковський та Франциск Гупало. Божественну Літургію,   у співслужінні з отцями василіянами, очолив Впр. о. Протоігумен Антоній Роїк, ЧСВВ. По закінченні Літургії о. Протоігумен привітав братів і їх родини з нагоди цього торжества.

Також у цей день 30 січня під час Святої Літургії в церкві василіянського монастиря Христа Царя в Римі двоє братів з Провінції Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в Аргентині відновили свою тимчасову професію: це брат Петро Рінческі, який склав обіти вп’яте, та брат Іван Бжезіцький, який склав свої четверті обіти у Василіянському Чині.

 

 

Тимчасову професію брати складають після закінчення новіціяту терміном на один рік і щороку їх відновлюють, а після п’яти років складають довічну професію, якою зобов’язують себе перед Богом жити згідно із Статутом Василіянського Чину, виконуючи обіти убожества, чистоти й послуху протягом усього життя аж до смерті.

Тож вітаємо наших братів новиків і тих, які склали вперше або відновили свою тимчасову професію! Нехай Бог, через заступництво святого Василія і святого Йосафата, благословить їх усіх, щоб зростали у святості та трудилися для свого вдосконалення, на добро нашого Чину і цілої Церкви.

У цій статті використано інформацію та світлини із сайту osbm.org.br

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції