Smaller Default Larger

Ватикан: виставка про історію Церкви в Кореї

 

Почувши назву Сеул, в уявленні багатьох людей виникають різні картини: це Корейська Війна, швидка індустріалізація, Олімпійські ігри 1988 року, вишукані комп’ютерні технології та ін. Але в Кореї існує ще один, маловідомий для багатьох, але не менш цікавий феномен – це оригінальність Католицької Церкви, яка була започаткована без прямого втручання місіонерів.


«Як на небі, так і на землі. Сеул і 230 років Католицької Церкви в Кореї» – таку назву має виставка, відкрита у Ватикані 9 вересня 2017 р., яку організували Сеульська архидієцезія та Музей Історії південнокорейської столиці.

181 музейних експонатів відображають більш ніж двохсотрічний шлях Церкви: від її початків, що сягають XVIII ст., коли деякі корейські вчені, зацікавившись китайськими текстами Біблії, самотужки почали вивчати католицьке вчення і одного з поміж себе відправили до Пекіну, щоб отримати св. Тайну Хрищення; через жорстокі переслідування молодої Церкви у XIX столітті до сучасних викликів.

Дату урочистого відкриття вибрали не випадково, саме 9 вересня 1831 р. Папа Григорій XVI оголосив про заснування апостольського вікаріату Чосон. Церемонія відкриття виставки розпочалася Святою Месою в соборі святого Петра, яку очолив Архиєпископ Сеулу кардинал Ендрю Йом Су-джюнґ у співслужінні з Президентом Губернаторства Держави-Міста Ватикану кардиналом Джузеппе Бертеллло, Префектом Конгрегації у справах євангелізації народів кардиналом Фернандо Філоні та іншими єпископами. В урочистості взяли участь понад 600 вірних, 83 Посли різних країн при Святому Престолі та представники молоді з 15 азіатських країн.

Як сказав отець Гар Янг-Яп, прес-секретар Архидієцезії Сеулу, виставка має подвійну мету: ознайомити з історією корейської Церкви та поширити послання миру, особливо в цей момент напруження з Північною Кореєю. Цікаво зазначити, що для Католицької Церкви Корея вважається єдиною країною. Церковна ієрархія Католицької Церкви розміщена в Південній Кореї, тоді як на Півночі відсутня свобода віровизнання.

Священик розповів, що ідея виставки з’явилася ще у 2014 році, коли Папа Франциск здійснив свою Апостольську подорож до Кореї. «Це перша виставка корейської Церкви, а також культури нашої країни, – підкреслив він. – Я вважаю, що це справді добра нагода познайомити інших з історією нашого переслідування і особливостями заснування Церкви в Кореї».

Виставка розміщена у Крилі ім. Карла Великого в одній з колонад площі Святого Петра у Ватикані, що входить в комплекс Ватиканських музеїв. Відвідувачі матимуть змогу безкоштовно її відвідати від 11 вересня до 17 листопада 2017 року.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції