Smaller Default Larger

«Хочу побажати, щоб ми соборно зробили все для того, аби не втратити нашої державності!» — Глава УГКЦ у День Соборності України

 

Зараз ідея соборності є чимось життєдайним і життєво необхідним для українського народу, оскільки соборність — це означає дбати про те, що об’єднує. Навіть більше, це означає ставити за найвищу цінність усе те, що може нас об’єднувати, надихати і робити сильнішими, бо разом нас не подолати.

Про це зазначає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своєму привітанні з нагоди Дня Соборності. Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Цей день є особливим в історії нашої Батьківщини, бо ми згадуємо проголошення Акту злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, тобто момент об’єднання в одну соборну незалежну Українську Державу.

 

 

На думку Предстоятеля, тепер Свято Соборності передусім означає соборність нашого змагання, тобто спільні змагання за майбутнє європейської вільної України.

«Я хочу побажати соборного мислення нашим державним мужам, які б уміли ставити добро народу і держави вище понад власні егоїстичні й приватні інтереси. Я хочу побажати соборності духу нашим політикам, які б не шматували нашу країну своєю вузькою, лобістською діяльністю, а дбали про реальне добро тих людей, які довірили їм владу. Я хочу побажати в День Соборності нашому українському народу відчуття єдності в тому, що ми обрали європейський шлях нашого розвитку!» — наголосив очільник греко-католиків.

Глава Церкви також зазначив, що День Соборності цього року має ще одне особливе значення. Рівно сто років тому, 22 січня 1918 року, був проголошений IV Універсал Української Центральної Ради, в якому проголошувалася суверенна Українська Держава, тобто ми святкуємо сторіччя відновлення Української державності.

Блаженніший Святослав переконаний, що єдність і соборність є тими важливими цінностями, які забезпечують нам вільну українську Україну. «Я хочу привітати всіх нас із цим святом, а також побажати, щоб ми соборно зробили все для того, щоб знову цієї державності, незалежності та свободи не втратити! Єднаймося в соборності і ми переможемо! Нехай нам щастить, а Господь у цьому благословляє!» — наостанок побажав українцям Предстоятель УГКЦ.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції