Smaller Default Larger

Монаший хор «Deisis» Василіянського інституту у Брюховичах взяв участь у XVII Міжнародних концертах церковної музики

 

Вже традиційно в місяці жовтні у м. Ґіжицьку в Польщі відбуваються концерти церковної музики. У цьогорічних XVII Міжнародних концертах церковної музики 7-8 жовтня 2017 р., організованих управою Мазурського відділу Об’єднання українців у Польщі спільно з греко-католицькою парафією в м. Ґіжицьку, якою опікуються отці василіяни з монастиря Святого Архистратига Михаїла у м. Венгожево, взяли участь тринадцять хорів з України, Польщі й Литви, більше половини з яких виступили на концертах вперше. Вперше участь у цьому фестивалі церковної музики взяв і василіянський монаший хор «Deisis» студентів Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського у Брюховичах (Львів, Україна).

Разом у дванадцяти концертах на терені Мазурського відділу ОУвП, у церквах: в Банях Мазурських, Венгожеві, Видмінах, Ґіжицьку, Круклянках – і костелах: в Бистрим, Вількасах, Ґіжицьку і Ридзеві – взяли участь біля 300 хористів. Ці щорічні концерти відбуваються під патронатом високопреосвященного Євгена Поповича, митрополита Варшавсько-Ґданського УГКЦ.

 

 

– Стараємося, щоб щороку участь у заході брали нові колективи, щоб запропонувати нові речі, – каже Катерина Полевчак, голова відділу Мазурського ОУвП.

Камерний хор «Deisis» уже багато разів брав участь у різних молитовних та музичних заходах, виконував Літургію у різних храмах в Україні й закордоном, а також виступав з концертними програмами. Неодноразово був учасником різдвяного фестивалю «Коляда на Майзлях» у м.  Івано-Франківську.

Хор «Deisis» має в репертуарі Літургію, укомплектовану з творів різних композиторів, хорові твори на релігійну й патріотичну тематику, українських та європейських композиторів, а також красиві старовинні пісні й канти. Деякі твори хор виконує грецькою мовою.

Свій виступ на XVII Міжнародних концертах церковної музики хор «Deisis» розпочав у суботу, 7 жовтня, у василіянських парафіях Венгожева, о 16:00 год., та Ґіжицька, о 18:00 год. А в неділю, 8 жовтня, о 12:00 год. відбулася урочиста Свята Літургія у храмі греко-католицької парафії в м. Ґіжицьку, яку очолив о. парох Василь Парасюк, ЧСВВ, а проповідь виголосив о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, ігумен василіянського монастиря св. Йосафата у Вільнюсі (Литва).

Завершилася програма XVII Міжнародних концертів церковної музики 2017 традиційно гала-концертом, який відбувся в костелі святого Казимира в Ґіжицьку у неділю, 8 жовтня, о 16:00 год.

 

  • Джерела: 

http://www.osbm.lt

http://osbm.info/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити