Smaller Default Larger

Вшанування Гошівської чудотворної ікони Божої Матері

alt

5 серпня 2014 р., у Василіянському монастирі в Гошеві, відбувся Ювілейний відпуст з нагоди 5-ої річниці коронації та врочистого проголошення Декрету про встановлення 5 серпня Днем вшанування чудотворної Гошівської ікони Божої Матері.

У святі взяли участь Преосвященний Владика Тарас Сеньків (Єпарх Стрийський), Владика Василь Івасюк (Єпарх Коломийсько-Чернівецький), Владика Василь Тучапець (Екзарх Харківський), секретар Апостольської Нунціатури в Україні монсеньйор Пьотр Тарнавський, Генеральний Вікарій Василіянського Чину о. Йоанікій Чверенчук, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець, ЧСВВ, ігумен Гошівського монастиря о. Дам'ян Кастран, ЧСВВ, та багато священиків з різних куточків України.

Урочистість розпочалась походом з іконою Божої Матері до ротонди, де й відбулося врочисте проголошення Декрету про встановлення 5 серпня Днем вшанування чудотворної Гошівської ікони Божої Матері в Івано-Франківській Архієпархії. Після проголошення Декрету розпочалась Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків (Єпарх Стрийський), а проповідь виголосив Владика Василь Тучапець (Екзарх Харківський). У своїм слові владика Василій пригадав історію Гошівської ікони Божої Матері та наголосив про особливу опіку Богородиці в нелегкі часи для нашої Батьківщини.

На завершення до усіх присутніх з подячним словом звернувся ігумен Гошівської обителі о. Дам'ян Кастран, ЧСВВ, який подякував духовенству, представникам державної влади й усім вірним за спільну молитву.

Після уділення повного відпусту всі присутні мали змогу насолоджуватись концертом монастирських дзвонів.

За матеріалами: osbm.in.ua

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції