Smaller Default Larger

Провінційне зібрання з нагоди завершення Генеральної канонічної візитації

 

20 грудня 2014 р., в Осідку Провінції Святого Миколая, відбулося зібрання Отців і Братів, з нагоди завершення Генеральної канонічної візитації, яку з 16 по 20 грудня, проводив Протоархимандрит Василіянського Чину Святого Йосафата, Всесвітліший Отець Ґенезій Віомар, у супроводі Головного Радника та Секретаря, Впр. о. Єфрема Кончака ЧСВВ.

Під час Візитації, Протоархимандрит відвідав чотири монастирі Провінції: Боронявський, Імстичівський, Мукачівський та Малоберезнянський, зустрівшись насамперед з Протоігуменом о. Павлом Райчинцем ЧСВВ, з кожним Настоятелем цих Чернечих осідків та кожним Ченцем. Крім того, Головний Настоятель Чину, оглянув усі Монастирі Провінції, і все, що до них належить та перевірив як ведеться їхнє управління.

Під час Провінційних зборів з нагоди закінчення Візитації, Протоархимандрит виголосив Ченцям духовне повчання і свої загальні висновки щодо стану і діяльності Провінції.

Зі свого боку, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ, подякував Протоархимандриту за його візит, який був спрямований не лише для перевірки стану Провінції, але й для її кращого розвитку.

Також, з нагоди 25-річчя виходу з підпілля Греко-Католицької Церкви в Україні, Протоігумен вручив Протоархимандриту Медаль «Підпілля УГКЦ», подякувавши цим Головній Управі Чину, за її підтримку, яку вона надавала Провінції Святого Миколая, в часах переслідувань і гонінь від атеїстичного режиму.

Під час Провінційних зборів відбулася ще одна важлива подія: презентація історичної праці отця Атанасія Пекаря ЧСВВ «Нариси Історії Церкви Закарпаття, том ІІІ: монаше життя», яка нещодавно вийшла друком в Ужгородській міській друкарні.

Протоігумен, за ініціативою та стараннями якого була надрукована ця праця, представив її зміст та підкреслив цінність історичних матеріалів, що в ній подані.

На закінчення Зібрання, учасники відвідали монаший цвинтар, де молитовно вшанували усіх померлих Ченців Провінції, адже саме вони зберегли її під час Підпілля УГКЦ та уможливили теперішньому монашому поколінню далі творити та удосконалювати її.

Протоархимандрит, завершивши цього дня Генеральну канонічну візитацію в Провінції Святого Миколая в Україні, поблагословив усіх її Ченців, заохотивши до подальшої плідної праці та служіння, згідно Правил Святого Василія Великого та Стату Василіянського Чину Святого Йосафата.

 

Див. також:

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції