Smaller Default Larger

Празник Воздвиження Хреста Господнього в Боронявському монастирі

 

26-27 вересня 2015 р., у Василіянському монастирі в Бороняві (Хустський р-н., Закарпатська обл.), відбулися відпустові святкування празника Воздвиження Хреста Господнього.

В Навечір’я празника були відслужені святкові богослужіння: Хресна дорога з духовними повчаннями, посвячення води на монастирському джерелі, Велика Вечірня з Литією, Божественна Літургія, нічні чування, під час яких правилися: Молебень до Пресвятої Богородиці, Акафіст до Страстей Христових та Парастас.

Святкову Божественну Літургію очолив вислужений Декан Хустського деканату Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, теперішній настоятель храму Вознесіння Господнього у м. Хусті, Всечесний о. Василь Зейкан, разом з Настоятелем Боронявського монастиря Високопреподобним о. Тарасом Іваниною ЧСВВ, Намісником Малоберезнянського монастиря Впр. о. Даниїлом Дербалем ЧСВВ та Парохом Греко-Католицького храму у с. Вишково, Хустського деканату, Всеч. о. Романом.

У святкуваннях та їхньому проведенні, брали також участь Отці і Брати з інших Василіянських монастирів, а також з Василіянського Інситуту Філософсько-Богословських Студій (Львів-Брюховичі).

 

ПРОПОВІДЬ О. ВАСИЛЯ ЗЕЙКАНА

 

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/boronjavovozdvyzhennjapropovid2015.mp3{/s5_mp3}

 

Після Божественної Літургії відбувся обхід монастирського храму з читанням Євангелія, окроплення свяченою водою та мирування.

 

ПОДЯЧНЕ СЛОВО НАСТОЯТЕЛЯ БОРОНЯВСЬКОГО МОНАСТИРЯ

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції