Smaller Default Larger

Пресвята Богородиця та пророк Ілля скликають своїх вірних дітей до Бороняви

 

Молодіжна проща та відпустові святкування у Боронявському монастирі

 

 


 

 

 

Молодіжна проща до Боронявської Чудотворної Ікони 29-31 липня 2011 р.

Вже декілька років поспіль при Боронявському Святоблаговіщенському монастирі оо. Василіян відбуваються кількаденні молодіжні прощі до Чудотворної ікони Боронявської Богородиці. Темою цьогорічної прощі були слова нині блаженного Івана Павла ІІ: «Не бійтеся відкрити двері для Христа!». Прощу провадили оо. Василіяни разом з сс. Василіянками та сс. Служебницями. Вподовж трьох днів у цій акції взяли участь близько 200 молодих хлопців та дівчат. Незважаючи на несприятливі погодні умови ніхто не покинув табору.

Кожен день починався зі Служби Божої у монастирській церкві, яку співала уся молодь. Особливістю цьогорічної прощі була Хресна дорога, яку провадила сама молодь. Ким для мене є Христос?, Чи вмію я слухати Христа через Слово Боже?, Чи я шаную та зберігаю віру моїх батьків? Ці та інші теми, важливі для молодого християнина, порушувала молодь на цій Хресній дорозі.

Відпуст Пророка Іллі 1-2 серпня 2011 р.

Цей відпуст є найбільшим при цій святій обителі. Святкування розпочалися Хресною дорогою яку провадив о. Василь Мендрунь, ЧСВВ, з Крехівського монастиря. Після Молодь Боронявського монастиря відспівала вервицю до Богородиці. Далі монаший братський хор відспівав велику вечірню з литією, яку відслужив. о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, з Крехова.

О 9 вечора розпочалася Урочиста Божественна літургія, яку очолив вже згадуваний о Пантелеймон, магістер (вчитель) новіціату. Під час літургії відбулися облечини у монашу василіанську рясу кандидата Ігора Костака з с. Боржавського що на Виноградівщині, який належить до провінції Св. Миколая в Україні. При облечинах Ігор отримав монаше імя Домінік. У проповіді о. Пантелеймон найперше подякував Богові за дар покликання до чернечого життя, а також заохотив бр. Домініка витривало змагатися у духовному житті.

У саме свято богослужіння розпочалися о 9 святковою Утреннею. Об 11 у новозбудованій літній каплиці св. пророка Іллі розпочалася Архиєрейська Божественна літургія, яку очолив його високопреосвященство владика Іван Мартиняк Митрополит Варшавський, УГКЦ. У слові Божому Владика звернув увагу на актуальність особи пророка Іллі у сьогоденні. Як і колись, так і сьогодні християнська віра наштовхується на безліч перешкод та труднощів, однак добрий приклад святого пророка вчить нас як потрібно захищати та зберігати віру у правдивого Бога. Протягом двох днів паломники чисельно сповідалися, а до св. Причастя приступило декілька тисяч вірних.

Після Служби Божої о. Матей Химинець, ЧСВВ, ігумен Боронявського монастиря, подякував високопреосвященному владиці за Слово Боже. Слова подяки лунали також отцю протоігумену Павлу Райчинцю, ЧСВВ, що очолює провінцію св. Миколая в Україні, отцям ігуменам, отцям сповідникам братам студентам з Брюхович та усім присутнім паломникам. Особлива подяка пролунала Ужгородському хорові імені о. Агустина Волошина, який свої милим співом прикрасив сьогоднішнє свято.

Сподіваємося, що кожен, хто здійснив паломництво до цього святого монастиря, покине це місце з Божим благословенням, внутрішньою, духовною силою, що змінюватиме наше життя.

ієромон. Лука Буняк, ЧСВВ

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції