Smaller Default Larger

Відпустові святкування Зіслання Святого Духа у Малому Березному

 

Упродовж 26-27 травня у Малоберезнянському монастирі святого Миколая оо. Василіян, що знаходиться в Ужанській долині, відбувся щорічний відпуст з нагоди празника Зіслання Святого Духа.

З року в рік ця древня василіянська обитель гуртує навколо себе побожний український люд, що сходиться сюди з усіх куточків Срібної Землі а також з поза її меж.

У суботу 26 травня, у навечір’я свята, відправа богослужінь розпочалася з Великої Вечірні з Литією, яку очолив о. Вернард Підгірний, ЧСВВ, Віце-ректор по виховній частині Василіянського Інституту філософсько-богословських студій ім. Митрополита Йосифа Веніямина Рутського з Брюхович, співали Вечірню брати-студенти. Святу Літургію очолив та гомілію на тему свята виголосив о. Никанор Ситар, ЧСВВ, Секретар ВІФБС з Брюховецького монастиря. Хресну дорогу по чернечій горі разом з паломниками провів о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, Духівник Колегіуму Святого Йосафата, з Бучацького монастиря. Нічні чування для молоді у храмі провели члени спільноти християнського життя та євангелізації, що діє при парафії оо. Францисканців у м. Ужгороді.

У празник Зіслання Святого Духа святкову Утреню очолив о. Матей Химинець, ЧСВВ з Жовківського монастиря, а згодом Акафіст до Святого Духа відправив вже згадуваний о. Йосафат Фітель,ЧСВВ.

Архієрейську Божественну Літургію очолив та проповідь виголосив преосвященний Владика Мілан Шашік, СМ, Ординарій МГКЄ. Йому співслужили о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні, о. Миколай Козіцький, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Покрова Пресвятої Богородиці оо. Василіян у Варшаві (Польща), а також отці василіяни з Провінції Святого Миколая та Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні. Окрім василіянського монашества у Службі Божій взяло участь єпархіальне духовенство та представники монаших спільнот. Святу Літургію своїм співом супроводжував хор катедрального собору м. Івано-Франківська. Під час Св. Літургії Владика Мілан уділив священичі свячення диякону о. Павлу Ходаничу з с. Вільшанки, Перечинського району.

Після Служби Божої о. Протоігумен Андрій висловив подячне слово для усіх присутніх.

 

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ
  • Фото: бр. Роман Кундзір, ЧСВВ та бр. Касіян Касіян, ЧСВВ.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції