Smaller Default Larger

Празник Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері у Василіянському монастирі в Мукачеві

 

17-18 липня 2020 р. Б., в Мукачівському монастирі Отців Василіян були відслужені святкові богослужіння з нагоди вшанування Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері, оригінал якої виставлений у цій обителі для привселюдного почитання.

В Навечір’я празника, який був також днем вшанування Блаж. Свящ. Павла Гойдича ЧСВВ, була відслужена Велика вечірня, яку під спів монашої спільноти з різних Монастирів, відслужив о. Кипріян Зейкан ЧСВВ з Боронявського монастиря.

Після співаної Вервиці розпочалася Божественна Літургія, яку очолив о. Августин Шоп’як ЧСВВ з Львівського монастиря, у співслужінні з Ієромонахами Василіянами.

Святкову Утреню служив о. Еміліян Гавей ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Кир Ніл Лущак ЧБМ – єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

Йому співслужили: Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Франціск Онисько ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря о. Даниїл Дербаль ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря о. Еміліян Гавей ЧСВВ, Настоятель Малоберезнянського монастиря о. Лука Буняк ЧСВВ, Декан м. Мукачева о. Василь Копин та інші священика Мукачівської єпархії.

У своїй проповіді Владика Ніл присвятив особливу увагу особі Єпископа Мукачівського Кир Мілана, який несподівано відійшов до вічності 14 липня. Зокрема було згадано велику турботу цього Пастиря про почитання Пресвятої Богородиці, зокрема у Мукачівській Іконі, що зберігається в цій Василіянській обителі.

Після Святкової Літургії священнослужителі з Архієреєм помолилися Панахиду за упокій Кир Мілана, поручаючи його душу молитвам Божої Матері.

Під час завершальної процесійної ходи священнослужителів, Владика Ніл окропив вірних свяченою водою.

Цей святковий день звеличував літургійним спів Монастирський хор «Базілеус».

Деякі літургійні богослужіння були відмінені цього року з-приводу карантину й обмежень із-за розповсюдження коронавірусу.

Тим не менше, молитва прослави Пресвятої Богородиці й благання про її Материнський Покров у ці нелегкі й неспокійні часи, лунали в цій Василіянській обителі перед Мукачівською Іконою з особливою силою.

Нехай наша Небесна Ненька завжди буде прославлена у цій Чудотворній іконі й нехай ніколи не гасне наша віра у її Любов та опіку, якою Вона огортає нас – своїх дітей.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції