Smaller Default Larger

Василіянські реколекції для отців і братів у Малоберезнянському монастирі

 

Упродовж 15-19 березня в Малоберезнянському монастирі св. Миколая оо. Василіян відбулися річні реколекції для отців і братів двох українських Провінцій: Св. Миколая та Найсвятішого Спасителя.

Духовні вправи провів о. Григорій Анастасин, ЧСВВ, з Дрогобицького монастиря оо. Василіян. Загалом, у реколекціях взяли участь 15 отців і братів. Також у духовних вправах взяв участь о.Дам’ян Габорій, духовний провідник української греко-католицької громади у м. Будапешті (Угорщина). Темами для роздумів цьогорічних духовних вправ послужили молитва св. Єфрема та Христовий заклик з 5 розділу євангелиста Матея: «Будьте досконалі, як і Отець Ваш небесний досконалий».

Крім духовних наук, учасники реколекцій брали участь у богослужіннях, який цього першого тижня Великого посту має особливий характер.

До таких духовних вправ кожного ченця- василіянина зобов’язує Статут Василіянського Чину: «Кожен чернець щорічно візьме участь у п’ятиденних реколекціях, організованих Чином». Вони мають за мету пожвавити та оновити духовне життя ченця. Упродовж усього періоду цих духовних вправ, чернець має зберігати мовчання, щоб мати можливість роздумувати над Божим Словом та духовними науками.

  

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції