Smaller Default Larger

Візит Протоігумена Провінції Св. Миколая в Україні до Риму і Ватикану

01

 

10-14 жовтня 2021 р. Б., Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні та Провінції Св. Стефана в Угорщині о. Франціск Онисько ЧСВВ здійснив візит до Вічного Міста Риму, під час якого провів ряд зустрічей стосовно управління згаданими Провінціями.

Найперше, 11 жовтня, в Генеральному домі Василіянського Чину Св. Йосафата відбулася основна зустріч з Протоархимандритом о. Ґенезієм Віомаром ЧСВВ, під час якої Протоігумен о. Франціск представив висновки з канонічної візитації в Провінції Св. Стефана в Угорщині, яка йому підпорядкована. Разом з цим був обговорений та узгоджений план подальшого відродження цієї Провінції спільними силами обидвох Провінцій, як це було започатковано у 2020 році на рівні Василіянського Чину.

Разом з цим Протоігумен також представив актуальні справи Провінції Св. Миколая в Україні. Серед обговорених питань важливе місце займала справа завершення заснування нового чернечого осідку Отців Василіян в Ужгороді, який буде присвячений блаж. свщмч. Павлу Ґойдичу ЧСВВ. Заснуванням цього осідку, в узгодженні з Головною Управою Чину займається особисто Протоігумен, від часу Провінційної Капітули 2020 р., на якій була прийнята відповідна постанова.

12 жовтня Протоігумен зустрівся з Каноніком Папської Базиліки Santa Maria Maggiore Кир Іринеєм Біликом ЧСВВ, якому подякував за дар мощей Св. Миколая Чудотворця, які владика Іриней особисто передав для Отців Василіян під час завершення Юлейного року, що проводилось в Мукачівському монастирі з нагоди 100-монашої реформи в Провінції Св. Миколая. Отримання цих мощей відкрило ініціативу розпочати Рік Св. Миколая у Провінції, для пожвавлення в монастирях та серед вірних, особливо молоді, культу цього Святого, який є Покровителем двох Василіянських монастирів на Закарпатті (в Мукачеві і в Малому Березному) та Покровителем цілої Провінції.

13 жовтня Протоігумен взяв участь у загальній аудієнції з Папою Франциском, яка проходила у Ватикані в залі Павла VI.Опісля Протоігумен відвідав Українську редакцію Радіо Ватикану – Vatican News, де на запрошення Відповідального за цю україномовну секцію інформаційної системи Апостольської Столиці о. Тимотея Коцура ЧСВВ, дав інтерв’ю про Ювілейний рік, який проводився в Провінції Св. Миколая в Україні та важливі події, які відбулися в рамках цього Року, такі як відновлення Новіціяту і ювілей інтронізації Мукачівської чудотворної ікони Божої Матері. Також Протоігумен розповів про новий обов’язок, що постав перед Провінцією Св. Миколая в Україні – опіка і старання у відродженні Провінції Св. Стефана в Угорщині.

Цього дня Протоігумен також відвідав Базиліку Св. Петра у Ватикані, з молитвою перед мощами Св. Йосафата, що зберігаються при Престолі Св. Василія Великого, за доручені йому Провінції і всіх їхніх Ченців.

Даний візит відбувся з метою плекання і підтримки належного канонічного зв’язку з Головною Управою та з іншими Провінціями Чину, як до цього закликають Василіянські Правила, адже саме від цього життєвого зв’язку з іншими частинами Чину у великій мірі залежить зріст і розвиток окремої Провінції.

 

02

03

04

05

06

07

08

09

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції