Smaller Default Larger

Празник Стрітення Господнього та Богопосвяченого життя в Мукачівському монастирі сестер Василіянок

 

15 лютого 2022 р. Б., в Мукачівському монастирі Сестер Чину Святого Василія Великого відбулися урочисті святкування з нагоди празника Стрітення Господнього та свята Богопосвяченого (монашого) життя.

На початку Преосвященного Владику Ніла Лущака, ЧБМ, Апостольського Адміністратора Мукачівської греко-католицької єпархії зустріли діти з українським короваєм. У привітальному слові до єпископа о. Франціск Онисько, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні звернув увагу на те, що «...у свято Стрітення, яке також є днем богопосвяченого життя, Василіянська спільнота зустрічає Вас, Преосвященний Владико, подібно як Пресвята родина зустрічала праведного Симеона в храмі. Оскільки богопосвячені особи в особливий спосіб покликані бути носіями самого Христа в цьому світі, проте інколи вони стикаються з небезпекою «призвичаїтися» до цього великого дару, тому потребують пророчого слова й благословення праведного Симеона. Саме Вашого пророчого слова, пастирського благословення очікуємо від Вас сьогодні разом з усіма зібраними вірними та ласкаво запрошуємо очолити спільну нашу молитву».

У Божественній Літургії Єпископу Нілу та Протоігумену Франціску співслужили: о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ, Провінційний вікарій та Настоятель Мукачівського монастиря; о. Полікарп Погоріляк, ЧСВВ, Провінційний радник та Настоятель Імстичівського монастиря; о. Лука Буняк, ЧСВВ, Провінційний секретар та Настоятель Малоберезнянського монастиря; о. Еміліян Гавей, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря; о. Василь Соляник з Успенського собору м. Мукачева та інші отці.

Участь у богослужіннях також взяли с. Севастіяна Зінькевич, ЧСВВ, Провінційна Вікарія, місцева Настоятелька с. Емелія Кіяк, ЧСВВ, сестри ЧСВВ зі спільнот Львова, Ужгорода, Перечина, сестри- служебниці з Ужгорода та Мукачева.

Св. Літургію своїм співом супроводжував хор « Basileus», який співає при монастирі оо. Василіян у Мукачеві.

Наприкінці Служби Божої владика Ніл освятив стрітенські свічки, а також відбулися подячні промови. Від імені м. Даниїли Винник, ЧСВВ, слово мала вже згадувана с. Севастіяна. Також подячне слово мав о. Даниїл, Капелан місцевої монашої спільноти. Після многоліття та молитви за Україну «Боже великий, єдиний» відбулося мирування з нагоди свята та були зроблені памятні світлини.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції