Smaller Default Larger

Відпуст з нагоди Празника Св. Пророка Іллі у Боронявському монастирі

1-2 серпня 2022 р. Б., в Боронявському монастирі Отців Василіян відбулися Відпустові Святкування з нагоди Празника Пророка Іллі приурочені молінням за перемогу українського війська у війні з ворогами та мир в Україні.

1 серпня, в Навечір’я празника, богослужіння розпочалися Хресною Дорогою яку проводив о. Лука Буняк, ЧСВВ Настоятель монастиря в Малому Березному. Після Хресної Дороги відбулось освячення води та Акафіст до св. Миколая Чудотворця, мощі якого перебувають в Боронявській обителі.

Опісля моління продовжились Великою Вечірнею з Литією, яку очолив Преосвященний Владика Іван Кулик єпарх Кам'янець-Подільський у співслужінні о. Мелетія Рішка, ЧСВВ з монастиря отців Василіян в Мукачеві. О 21 годині відбулася Урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. Франциск Гурняк, ЧСВВ віце-ректор Василіянської семінарії в Брюховичах, у співслужінні з іншими ієромонахами Василіянами та єпархіяльними священниками.

2 серпня, в день празника Пророка Іллі, богослужіння розпочалися святковою Утренею яку відслужив о. Павло Долішній, ЧСВВ зі Львова та Акафістом до Пресвятої Богородиці – відправив о. Климентій Грещак ЧСВВ з Жовкви.

Об 11:00 год. розпочалася Святкова Архієрейська Божественна Літургія, яку очолили: Преосвященний Владика Ніл Лущак, ЧБМ – Апостольський Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії та Преосвященний Владика Іван Кулик єпарх Кам'янець-Подільський. Співслужили Божественну Літургію ієромонахи-василіяни: Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Франціск Онисько ЧСВВ, Провінційний Вікарій о. Даниїл Дербаль ЧСВВ (Настоятель Мукачівського монастиря), Провінційний Радник о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ (Ігумен Імстичівського монастиря), о. Лука Буняк ЧСВВ (Настоятель Малоберезнянського монастиря) та о. Еміліян Гавей ЧСВВ (Настоятель Боронявського монастиря). А також інші ієромонахи Василіяни та чисельні священики Мукачівської греко-католицької єпархії.

Літургійний спів під час Архієрейської Літургії провадив парафіяльний хор з Імстичівського монастиря.

На завершення святкувань були виголошені многоліття, під час яких настоятель монастиря висловив подяку найперше Преосвященним владикам Кир Нілу та Кир Івану, а опісля співбратам Василіянам та всім священнослужителям, прочанам та паломникам.

Богослужіння завершилося молитвою за Україну і процесійною ходою, під час якої Єпископи окроплювали вірних і прочан свяченою водою.

 

1 СЕРПНЯ - НАВЕЧІР'Я ПРАЗНИКА

 

 

 

 

2 СЕРПНЯ - ПРАЗНИК СВ. ПРОР. ІЛЛІ

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції