Smaller Default Larger

Місії з нагоди 400-ліття мученицької смерті св. Йосафата Кунцевича

4. - -18.06.2023

У рамках відзначення ювілею 400-ліття мученицької смерті св. свщмч. Йосафата Кунцевича ЧСВВ, архиєпископа Полоцького, у Провінції Святого Миколая розпочалось паломництво з мощами Святого Йосафата по парафіях Мукачівської Греко-Католицької єпархії.

* * * * * * *

•  11 червня в неділю, ченці Василіяни з Боронявського монастиря відвідали Парафію Успіння Пресвятої Богородиці у м. Рахів. Парафіяльна громада на чолі з парохом о. Василем Носою урочисто зустріли мощі мученика на церковному подвір’ї та провели до храму. Тут усі спільно молились молебень до св. Йосафата, а опісля служили Божественну Літургію на якій була виголошена проповідь про життя та приклад св. Йосафата для сучасних християн. Після Літургії було уділено Апостольське Благословення та відпуст повний.

1.1. -11.06.2023

Парафія Успіння Пресвятої Богородиці у м. Рахів

 

•  13 червня у вівторок, перед мощами св. Йосафата молились греко-католики золотарівського деканату з Драгова, Ракоша, Вишкова, Золотарева та Сокирниці. Вірні та священники зібрались на моління в с. Сокирниця, у старовинному храмі св. Миколая збудованому в 1704 р. Усіх радо вітав всечесний о. Павло Цопко.

2. -13.06.2023

Храм св. Миколая у с. Сокирниця

 

•  15 червня у свято Пресвятої Євхаристії, ченці Василіяни з мощами св. Йосафата завітали на храмове свято до парафії Пресвятої Євхаристії в смт. Ясіня що на Рахівщині. Зустрічав мощі о. Віталій Кудрич, і після встановлення їх у храмі усі присутні молились молебень до св. Йосафата після якого була виголошена проповідь про чесноти та взірець для наслідування цього великого святителя. Опісля служилась святкова Божественна Літургія під час якої ієромонахи василіяни уділяли вірним св. Тайну Покаяння. На завершення святкувань відбувся обхід храму з мощами св. Йосафата та читаннями Євангелій.

3.1. -15.06.2023

Парафія Пресвятої Євхаристії в смт. Ясіня

 

•  18 червня у неділю, мощі св. Йосафата завітали до двох парафіяльних спільнот у с. Золотарьово, якими опікується о. Віталій Полянський. Зранку о 9:30 Божествення Літургія відбулась в храмі Зіслання св. Духа, відслужив о. Терентій Хомишин ЧСВВ. А об 11:00 год. Божественну Літургію у Храмі Собору св. Івана Хрестителя відслужив о. Кипріян Зейкан ЧСВВ. Під час обидвох Літургій було виголошено проповіді про особу св. Йосафата, також всі вірні мали можливість приступити до св. Тайни Сповіді, а на завершення було уділено Апостольське Благословення та відпуст повний.

4. - -18.06.2023

Храм Зіслання св. Духа у с.Золотарьово

5.1. -  -18.06.2023

Храм Собору св. Івана Хрестителя у с.Золотарьово

 

Нехай св. Йосафат, великий мученик нашого українського народу, заступається перед престолом всевишнього Бога за всіх нас, своїх братів та сестер та випрошує нам усіх потрібних ласк, а найперше дару перемоги над злом та миру для цілого нашого українського народу.

* * * * * * *

1.2.--

Молебень до св. Йосафата - м.Рахів

1.3.--

Проповідь - м.Рахів

3.3--

Молебень до св. Йосафата - смт. Ясіня

3.4--

Молебень до св. Йосафата - смт. Ясіня

4.1 - -18.06.2023

Божественна Літургія - с. Золотарьово

4.2. -

Божественна Літургія - с. Золотарьово

4.3. -

Божественна Літургія - с. Золотарьово

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції