Smaller Default Larger

Наукова конференція присвячена св. Йосафату Кунцевичу ЧСВВ, у Василіянській семінарії в Брюховичах

6 -2

21-23 вересня 2023 р., у стінах Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій в Брюховичах, відбулась міжсемінарійна студентська наукова конференція на тему: «Святий Йосафат – пастир, який віддав своє життя за єдність Церкви». Конференція проходила у рамках відзначення ювілею 400-ліття мученицької смерті святого Йосафата. Ченці Василіяни з Провінції св. Миколая в Україні теж взяли участь у конференції.

* * * * * * *

Учасниками конференції були студенти семінаристи Греко-Католицьких семінарій в Україні. Доповіді на конференції мали, окрім семінаристів, також визначні науковці: історики, богослови та мистецтвознавці.

Розпочався науковий захід Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Під час засідань конференції було представлено близько 30-ти доповідей на різні теми, зокрема найвизначнішими були: «Св. Йосафат і реформа василіянських монастирів» – с. Дарія Турків ЧСВВ; «Комуністи і свщмч. Йосафат» – п. Володимир Мороз; «св. Йосафат і його актуальність для сьогодення» – о. Павло Кречун ЧСВВ, тощо.

Даний науковий захід надзвичайно значущий оскільки вносить великий вклад у виховання та формацію молодих монахів василіян та братів семінаристів. Сердечна подяка організаторам конференції, а саме ректорату та семінаристам ВІФБС.

Фото з події: бр. Йоаким Луговий ЧСВВ

* * * * * * *

2

4

5

7

8

9

10

11

15

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції