Smaller Default Larger

Різдвяне привітання Протоархимандрита Василіянського Чину св. Йосафата о. Роберта Лисейка

p.-Lisseiko-Robert

“Народ, що в пітьмі ходить, уздрів світло велике; над тими, що живуть у смертній тіні, світло засяяло” (Іс. 9,1)

* * * * * * *

Христос рождається!

Дорогі у Христі!

Ми святкуємо народження нашого Господа Ісуса Христа, з надією споглядаючи безпомічне дитя у яслах – Предвічного Бога, який стає людиною, щоб відкрити для нас небо і привернути нам ім’я Божих дітей, звільняючи від неволі гріха.

Це свято, повне різноманітних традицій, стає нагодою для зустрічі та перебування разом з близькими й дорогими для нас людьми. Це свято радості, домашнього затишку та тепла, коли почуваємось об’єднані та згуртовані довкола дитятка Ісуса – нашого Господа та Спасителя.

Читаючи євангельські розповіді про подію народження Ісуса Христа, бачимо тих, хто приходить поклонитися Божому Дитяткові та стати свідками Божого таїнства ‒ такого незбагненного і величного. Убогі пастухи, перші свідки воплочення у своїй простоті серця приймають народженого Спасителя не до кінця розуміючи того, що відбувається, але їхня простота та чистота серця вчиняє їх першими свідками початку нашого спасіння та дозволяє перебувати у безпосередній близькості з Господом.

Мудреці, які довго й наполегливо досліджували писання, щоб не проґавити момент здійснення Божої обітниці, відбувають довгу подорож, щоб прийти та поклонитись Дитятку, яке приносить надію у щоденних труднощах, болях, розчаруваннях, коли людина досвідчує свої обмеження, крихкість.

Цьогоріч ми вперше в різних країнах та на різних континентах разом вшановуємо народження Ісуса Христа, єднаючись духовно. У цей святковий день пам’ятаємо про всіх тих, хто не має можливості святково вшановувати Різдво Христове, перебуваючи на фронті, щоб обороняти свою Батьківщину і співгромадян, терплячи нужду та брак найбільш необхідного.

Нехай Різдво Христове стане для нас передусім нагодою ще раз уважно приглянутись до події народження Ісуса Христа, у нашій молитві та роздумуванню над Божим Словом, яке стає тілом і приходить до нас. Різдво ‒ свято надії, яку приносить нам Христос, тож переживаймо його у молитві та братньому єднанні. Нехай воно допоможе нам бути видимими свідками надії, яка випливає з нашої віри, щоб нести її всім тим, хто перебуває у темряві смутку чи терпіння.

Наша простота та скромність за прикладом пастухів, свідків Христового воплочення, дозволить нам стояти близько до Господа та приводити до Нього – джерела надії – багатьох людей. Наша наполегливість та завзятість у пошуку Господа за прикладом мудреців, нехай вчиняє нас добрими провідниками для кожної людини, яка у темряві турбот та розчарувань перебуває у пошуку Того, хто приносить надію та справжню радість у Господі.

Бажаю всім нам, щоб свято Різдва Христового стало для нас нагодою пережити момент навернення, яке ще більше зближує нас з Господом та вчиняє нас тими, хто через свою віру та свідчення стає видимим знаком надії.

Христос Рождається! Славімо Його!

Джерело

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції