Smaller Default Larger

Відбувся візит кардинала Курта Коха до Мукачівської єпархії

10 червня 2013 року, президент Папської ради зі сприяння єдності християн, Його Еміненція кардинал Курт Кох, в супроводі свого секретаря отця Мілана Жуста, ТІ, в рамках свого офіційного візиту в Україну, відвідав Мукачівську греко-католицьку єпархію.

 

Відразу по приїзді на Закарпаття, Його Еміненція завітав до парафій сіл Нижні та Верхні Ворота. Тут він мав змогу познайомитися із непростою дійсністю місцевих парафіян, які довший час не мали місця для проведення богослужінь і своїми силами будували для себе новий храм.

Вранці 11 червня, Його Еміненція відслужив Божественну Літургію з Єпархом Мукачівським Владикою Міланом (Шашіком) в Ужгородській греко-католицькій богословській академії ім. Блаженного Теодора Ромжі. На Службі Божій співслужили настоятелі та викладачі УжГКБА і були присутні семінаристи. У своїй проповіді кардинал наголосив на важливості молитви у житті християнина, зокрема в екуменічному діалозі.

Після цього Його Еміненція від’їхав до Мукачева. Дорогою він відвідав парафії сіл Великі Лази, Бенедиківці та Ракошино.

У Мукачеві Його Еміненція кардинал Курт Кох зустрівся з владикою Феодором, архієпископом Мукачівським та Ужгородським УПЦ (МП). Після цього у присутності владики Мілана, відбулася також зустріч із владикою Анталом Майнеком, єпископом-ординарієм Мукачівської дієцезії РКЦ.

Далі делегація на чолі з кардиналом, навідалася до парафіян села Нове Давидково, котрі змушені молитися у парафіяльному будинку, незважаючи на те, що є судове рішення про спільне моління з православними братами у місцевому греко-католицькому храмі.

Наступний пункт – село Ключарки. Тут Його Еміненція ознайомився із ситуацією парафіяльної спільноти, котра врешті збудувала собі новий храм, адже досі вірні не мали місця для проведення богослужінь.

Повернувшись до Ужгорода, кардинал відвідав Ужгородський замок, колишню Ужгородську духовну семінарію, та Хрестовоздвиженський греко-католицький кафедральний собор, де помолився перед мощами блаженного священномученика Теодора Ромжі.

Ввечері 11 червня о 18.00, у великому залі єпископської резиденції, відбулася зустріч із представниками духовенства єпархії на тему екуменічного діалогу.

В середу, 12 червня, Його Еміненція кардинал Курт Кох завершив свій офіційний візит в Україну і повернувся до Риму.

За матеріалами: mgce.uz.ua



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції