Smaller Default Larger

Відбулась конференція про євангельське убожество

6-7 вересня 2013 р. у приміщенні Львівської семінарії Святого Духа відбулась науково-практична конференція на тему «Євангельське убожество в контексті секулярного суспільства», яку спільно організували Ради Вищих Настоятелів та Настоятельок чернечих чинів і згромаджень УГКЦ.

 

 

Доповідали:

  • п. Орися Гачко («Поняття секулярного суспільства та історія його розвитку»),
  • о. Андрій Зелінський, ТІ («Тенденції сучасної світової культури та її вплив на монашество»),
  • с. Андрея Якимець, СНДМ («Особливості українського соціуму між та пострадянським простором»),
  • о. Януш Сліва, ТІ («Обіт убожества та соціальна справедливість в контексті сучасності»).

Провели два круглі столи: за участю представників влади і бізнесу («Співпраця із державними структурами») та економів чернечих спільнот («Досвід чернечих спільнот у співпраці із державними інституціями та «третім сектором»»).

Розглянули насамперед засадничі, світоглядні питання практикування убожества як вияву служіння ченців і черниць у соціумі, враховуючи особливості постмодерного суспільства з його секуляризаційними процесами.

Під час круглих столів зупинились також на багатьох юридичних та економічних аспектах здійснення убожества у взаємодії чернечих спільнот з органами державної влади, місцевого самоврядування, бізнес-структурами.

Монашество, зокрема наймолодша його частина – новики й новички, активно включилось в конференцію. Лунало багато цікавих питань і пропозицій. В дискусіях відкривали нові горизонти усвідомлення власного служіння в Христовій Церкві.

За матеріалами: osbm.info



Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції