Smaller Default Larger

Архієрейська Божествення Літургія у Фатімі

1 грудня 2013, Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ, взяв участь в Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Апостольський візитатор для українців-греко-католиків Іспанії та Італії, Преосвященний Владика Діонісій Ляхович ЧСВВ, в Греко-катлицькому храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Фатімі (Португалія).

Разом з Владикою Діонісієм та Протоігуменом о. Павлом, Літургію співслужили о. Герман Ничак ЧСВВ, з Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, який є Настоятелем Греко-католицького храму у Люрді (Франція), та парох Святоуспенського храму у Фатімі о. Сільвіо Літвінчук ЧСВВ, з Бразилійської Провінції Отців Василіян.

Архієрейська Божественна Літургія була відслужена напередодні «Форуму священиків УГКЦ західної Європи», який у м. Фатімі проводитиметься в днях 2-6 грудня 2013 р., про що згадав у своєму пастирському слові до присутніх Владика Діонісій.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, серед доповідей на згаданому Форумі, звучатиме розповідь на тему оживлення парафій і нової євангелізації, яку проведе o. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у Львові (Сихів). Про парафіяльні школи говоритиме с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання УГКЦ. На тему організації парафіяльної школи закордоном, а також її акредитації Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України говоритиме о. Ігор Данильчук, душпастир із м. Казерта (Італія). Доповідь с. Луїзи Цюпи, заступника голови Катехитичної комісії УГКЦ, стосуватиметься катехизації у світлі нової євангелізації в УГКЦ. А про літургійне життя розповість владика Гліб (Лончина), Єпископ Лондонської єпархії Пресвятої родини.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції