Smaller Default Larger

«Свято народів 2015» у Римі

«Свято народів 2015» у Римі

«Церква без кордонів», – під таким гаслом у неділю, 17 травня 2014 р., у Римі, при катедральному соборі Римської дієцезії – в базиліці святого Івана на Латерані й на площі перед нею – відбудеться чергове «Свято народів» (Festa dei Popoli). Цей захід, в якому беруть активну участь також і українці, вже 24-ий з черги раз організовують священики-місіонери Чину Отців Скалабрініянів у співпраці з відділами «Карітас» та «Мігрантес» вікаріату римської дієцезії та з іншими католицькими і громадськими організаціями міста.

«Свято народів» є однією з кращих ініціатив у Римі – це свято Церкви та Вічного Міста, яке відкриває обійми для мігрантів. "Свято народів» розпочнеться о 9.00 ранку відкриттям стендів, які представляють народи світу. О 12.00 в базиліці святого Івана Латеранського буде відправлена Свята Меса , яку очолить кардинал Франческо Монтенеґро, архиєпископ Аґрідженто, який очолює Комісію в справах мігрантів Італійської Єпископської Конференції.

Після богослуження народи-учасники свята представлятимуть кулінарне мистецтво своїх країн. Слід згадати, що кожного року українські страви користувались надзвичайно великим успіхом, як також і український стенд завжди гідно репрезентував Україну на цьому міжнародному святі.

«Свято народів» у Римі закінчиться великим концертом самодіяльних колективів. Передбачені виступи католиків різних обрядів, православних, коптів, а також представників різних країн. Щороку виступи українців викликали захоплення тисяч присутніх.

Метою «Свята народів» є дати можливість різним групам іммігрантів, що проживають у Римі, представити свої культурні надбання, світогляд свого народу, багатство його творчості, особливості побуту, створити простір діалогу між різними культурами і традиціями, запропонувати правильний погляд на мігрантів і їхні проблеми. Це нагода для зустрічі та діалогу всіх організованих іноземних католицьких громад, даючи також нагоду церковним структурам уважніше ставитись до явища еміграції.

Джерело:  http://uk.radiovaticana.va/news/2015/05/09/%C2%AB%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%96%D0%B2_2015%C2%BB_%D1%83_%D1%80%D0%B8%D0%BC%D1%96/1142916

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції