Smaller Default Larger

Різдвяне послання Преосвященних владик Мілана та Ніла – 2017

 

«Ми пізнали й увірували в ту любов,

яку Бог до нас має» (1 Ів. 4,16).

Возлюбленим братам у священстві,

преподобним братам і сестрам в монашестві,

дорогим братам і сестрам у Христі!

 

 

«Ми повірили в Божу любов». Саме так словами Апостола Йоана християни можуть виразити головний вибір свого життя. Бути християнином означає зустріти особу Ісуса Христа, який надає нашому життю новий горизонт та новий напрямок. У своєму Євангелії улюблений учень Христа описує прихід Спасителя до нас: «Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним» (Ів. 3, 16). У центрі нашого спасіння стоїть любов, яка також була ядром віри Ізраїля в Старому Завіті. Віруючий ізраїльтянин щодня молився словами книги Второзаконня, бо в цих словах містився центр його існування: «Слухай, Ізраїлю, Господь Бог наш, Господь єдиний. Любитимеш Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всією силою твоєю» (Вт. 6, 4-5). Ісус Христос об’єднав цю заповідь любові до Бога із заповіддю любові до ближнього, надаючи їм нової глибини та нової широти. Тому що Бог перший полюбив нас, то любов вже не є тільки заповіддю, але є відповіддю на дар любові, з яким Бог виходить нам назустріч.

З Божою ласкою ми завершили Ювілейний Рік Божого милосердя, який заохочує всіх нас стати посланцями Божої любові у світі, де існують воєнні конфлікти, ненависть, нетерпимість та корупція. Нашою відповіддю на ці виклики сучасного світу має бути серце, сповнене вірою в Божу любов. Святіший Отець Франциск подав нам до роздумів глибоке вчення про Боже милосердя, яке зустрічаємо в особі Ісуса Христа. Воно, каже Папа, є джерелом радості, спокою та миру. Воно є умовою нашого спасіння, є словом, яке виявляє таємницю Пресвятої Трійці. Милосердя є остаточним і найвищим актом, з яким Бог виходить нам назустріч. Милосердя є фундаментальним законом, який живе в серці кожної людини, коли вона щирими очима дивиться на інших людей, яких зустрічає на своїй життєвій дорозі. Папа Франциск підкреслює, що милосердя є тим шляхом, який єднає Бога й людину, тому що відкриває наше серце надії на те, що ми є назавжди люблені, незважаючи на наші гріхи.

«Тільки Бог є такий великий, щоб могти стати таким малим!» Ці чудові слова Папи Бенедикта XVI показують нам незбагненну близькість Бога до нас. Справді, Господь є ніжним отцем, який піклується про нас, бо дарує нам той найцінніший дар, яким є Його Єдинородний Син. Ми цього не заслужили, але Господь дарує нам цей привілей – стати Його синами й доньками через Ісуса. Приймаючи Віфлеємське дитя, ми приймаємо безцінний Божий дар для нас. Плекаймо в собі ті прекрасні почуття, які наповнювали та зігрівали серця Марії та Йосифа у Віфлеємській печері.

З побажанням радісних Різдвяних свят та миру до наших сердець в новому 2017-му році. З молитвою за кожного та з архієрейським благословенням

 

Ваші у Христі

Владика Мілан,

єпископ Мукачівський

Владика Ніл,

єпископ-помічник

http://www.mgce.uz.ua/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.