Smaller Default Larger

Закінчення річних реколекцій в монастирі Головної Управи в Римі

 

У днях 6-10 грудня в монастирі Головної Управи Василіянського Чину в Римі відбулися річні п’ятиденні реколекції, в яких взяли участь члени Головної Управи та інші священики, диякони і брати, які проживають в цьому монастирі.

 

Майже половина членів спільноти уже мала можливість цього року провести реколекції під час літніх вакацій, але значна частина обрала саме цей час. Провідником реколекцій, на запрошення Намісника монастиря о. Маврикія Попадюка, був Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик. Теми, які запропонував для роздумів о. Йоан, були тісно пов’язані з чернечим життям, змістом обітів та християнською праведністю в загальному. Учасникам реколекцій сподобався спосіб подавання наук: зосереджуючись на конкретній темі, отець провідник наводив, крім слів Святого Писання та глибоких думок сучасних і давніших богословів, багато життєвих прикладів, що вчиняло його повчання цікавими та легкими для сприйняття і створювало сприятливий клімат, щоб Боже слово, впавши на добру землю людських сердець, принесло у свій час щедрий плід праведного життя.

Розпочалися реколекції вечірніми молитвами у понеділок 5 грудня, після зустрічі зі святим Миколаєм, який, шануючи новий календарний стиль, завітав і цього року до римської василіянської спільноти, по закінченні великої вечірні з литією на його честь.

Закінчилися духовні вправи у суботу 10 грудня перед обідом. Після останньої реколекційної науки в монастирській церкві усі учасники заспівали пісню святого Амвросія «Тебе, Бога, хвалимо», а тоді провідник реколекцій о. Йоан уділив усім учасникам апостольське благословення і покропив усіх присутніх свяченою водою. Після спільної молитви у намірі Святішого Отця Франциска о. Протоархимандрит Ґенезій Віомар подякував о. Йоану Школику за те, що той, незважаючи на насичену програму служіння, знайшов час прибути у Рим і провести ці реколекції для спільноти, в якій, правду кажучи, більшість походить з Провінції Найсвятішого Спасителя. Також відзначив, що по обличчях і деяких рідкісних розмовах напівпошепки, – бо всі старанно зберігали реколекційний порядок, молилися, роздумували і зберігали мовчанку, – переконався, що слова отця провідника припали до серця учасникам реколекцій, і за це – щира подяка. Після того всі, що брали участь у духовних вправах, зробили на пам’ятку спільну фотографію.

Під час тижневого перебування в Римі з нагоди реколекцій о. Протоігумен відвідав також Папську Українську Колегію Святого Йосафата, де служіння віце-ректора й духовника виконують отці з його Провінції. У п’ятницю 9 грудня він мав можливість відслужити Святу Літургію при мощах святого Йосафата у Соборі святого Петра з іншими священиками Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні: Йосафатом Ковалем, Бернардом Підгірним та Романом Мельником. Молилися за мир в Украіні, за єдність нашого народу та Церкви Христової, а також за Василіянський Чин, з подякою Богові за Ювілей 400-ліття, за свою Провінцію в Україні, а також за благословення, добрі, ревні й святі покликання. А в суботу 10 грудня о. Протоігумен відвідав монастир Головної Управи Сестер Чину Святого Василія Великого, де відслужив Святу Літургію.


http://osbm.info/

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Наш відеоканал Youtube

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції