Smaller Default Larger

Празник Святого Онуфрія у Лаврівському монастирі Отців Василіян

alt

25 червня 2014 р., у Святоонуфріївському монастирі в Лаврові (Старосамбірський р-н., Львівська обл.), Отці Василіяни разом з прочанами з Львівської та Закарпатської областей, вшанували свого небесного Покровителя – Святого Онуфрія Великого, приклонившись перед його мощами, прийнявши Святі Тайни та взявши участь у святковій Божественній Літургії.

Очолив святкове Богослужіння Протоігумен Провінції Святого Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ, з яким співслужили Отці Провінції Найсвятішого Спасителя: Парох Львівського храму Св. Андрія о. Михайло Лучків ЧСВВ, який виголосив проповідь, Настоятель Лаврівського монастиря о. Атанасій Слободян ЧСВВ, Провінційний Секретар о. Віктор Квасній ЧСВВ, Настоятель Херсонського монастиря о. Макарій Ленів ЧСВВ, о. Миколай Ковалишин ЧСВВ (попередній настоятель монастиря) та єпархіальні священики.

Перед Службою Божою, відбулося винесення мощей Св. Онуфрія для привселюдного вшанування, Молебень та Водосвяття.

Під час Богослужінь, чимало священиків уділяли вірним Святу Тайну Покаяння.

Завершилися святкування Виставленням Найсвятіших Тайн та Благальною піснею, а після Многоліття і подячного слова Настоятеля, відбувся процесійний похід від місця богослужінь до монастиря.

 

о. Франціск Онисько ЧСВВ

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

ДОВІДКА:

Лаврівський монастир Чину Св. Василія Великого, заснований ще в княжі часи (ХІІІ ст.), був важливим осередком духовності, культури, науки та освіти. В різні часи він був місцем прощ, завжди привертаючи увагу українських, польських і молдово-волоських монархів та володарів, українських владик різних конфесій, а в новітні часи – і відомих вчених.

За обґрунтованою версією, частина мощей Св. Онуфрія , єдина у Східній Європі, зберігалась протягом ХІІІ-ХV ст. у Лаврові. Припускається, що ця реліквія потрапила в Галичину з Брауншвайгу за князя Романа або його онука – Лева Даниловича, який був ревним почитателем Св. Онуфрія.

Засновником монастиря вважається галицький князь Лев Данилович на підставі його грамоти від 8 жовтня 1292р., де монастир згадується як володіння його сім’ї. Перед смертю князь постригся в ченці Спаського монастиря, де й помер 1301 року. За переданням, його поховано в Лаврові.

За матеріалами: osbm.info

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції