Smaller Default Larger

Зустріч богопосвячених осіб Мукачівської єпархії у Боронявському монастирі

 

Упродовж двох днів з 12 по 13 червня у Боронявській обителі оо. Василіян проходила зустріч монашества Мукачівської Греко-Католицької єпархії.

Хоч на локальному рівні мали місце подібні акції, така зустріч на єпархіальному рівні була проведена вперше. Очолив цю зустріч Пресвященний Владика Ніл Лущак, ЧБМ, єпископ помічник Мукачівської Греко-Католицької єпархії, який сам також належить до Чину Братів Менших.

У цій акції взяли участь отці Василіяни з місцевого монастиря, а також з Мукачева та Імстичева; отці Редемтористи з Королева (Виноградівськи р-н.); Брати Менші Францискани з Ужгорода та с. Нижнього Бистрого (Хустський р-н.); отці Пресвятої Родини з Джублика; отці Воплоченого Слова з смт. Дубового (Рахівський р-н.). Жіноче монашество предавляли сестри Василіянки з Ужгорода, Мукачева, Хуста та Перечина; сестри Служебниці з Ужгорода та Мукачева; сестри Пресвятої Родини з Міжгір’я; сестри Пресвятої Євхаристії з Тячева.

Зустріч розпочалася з Вечірні у монастирському храмі Воздвиження Чесного Хреста, яку очолив Преосвященний владика Ніл у співлужінні о. Тараса Іванини, ЧСВВ, настоятеля Боронявського монастиря та диякона Теодора Станинця із Джублика. Після вечірні, перед Св. Тайнами богопосвячені особи провели спонтанну адорацію, опісля Владика Ніл благословив Святими Тайнами усіх присутніх. Також усі спільно молилися Молебень до Ісуса Христа за покликання до богопосвяченого життя. Після на монастирському подвір’ї відбулася вечеря, за якою отці, брати та сестри спілкувалися, а також співали українські патріотичні пісні.

Наступного дня, після утрені, об 11 годині розпочалася Архиєрейська Літургія. Під час проповіді Слова Божого Владика Ніл сказав, що переживаючи цей рік, який у Католицькій Церкві є Роком богопосвяченого життя, кожен з нас, осіб, що в різний спосіб здійснюють своє монаше служіння, має задуматися над завданням та метою наших монастирів, осередків наших спільнот. Монастир – це школа любові, де не тільки самі монахи та монахині вчяться любити Бога, але також вчать любові до Бога та ближнього кожного, кого приведе сюди Боже Провидіння. Тому дуже важливо, щоб наші обителі були місцями, де постійно лунає палка молитва, яка є виявом великої любові до Бога.

На закінчення Літургії, перед Чудотворною іконою, Преосвященний єпископ Ніл прочитав молитву посвяти монашества під покров Пресвятої Богородиці.

Після святкової трапези на монастирському модвір’ї на пам’ятку про цю зустріч було зроблено спільну світлину.

ієром. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції