Smaller Default Larger

Перша Сповідь та Урочисте Святе Причастя в Боронявському монастирі

 

У неділю 14 червня 2015 року, у Боронявському монастирі найменші вірні вперше у своєму житті до свого серця прийняли Тіло і Кров Ісуса Христа – Пресвяту Євхаристію.

Протягом цілого року о. Мелетій Рішко ЧСВВ готував дітей до цього дня. А вже в суботу ввечері 13 червня о 16.00 відбувся екзамен, який діти складали разом із своїми батьками. Екзамен разом із отцем приймав також і бр. Еммануіл Хмара ЧСВВ. Після екзамену першопричасники приступили до Св. Тайни Покаяння, яка була перша в їхньому житті. Також із дітьми до сповіді приступили і їхні батьки, показуючи своїм дітям приклад, що до сповіді треба приходити в будь якому віці і часто.

Наступного дня перед Божественною Літургією о. Мелетій у притворі церкви провів із дітьми обряд відречення від сатани і всі діти під проводом отця зайшли до храму.

Літургію очолив вище згаданий о. Мелетій. Свою проповідь він побудував про пророка Мойсея. Він наголосив на тому, як Мойсей був вибраний Богом, щоб спасти народ, так і наші першопричасники є вибрані, щоб нести Христа всьому світові. Ісус Христос зробить їх «рибалками людей».

Після Літургії діти розказали вірші про Пресвяту Євхаристію, а їхні мамусі заспівали для них пісню. Потім була невелика сценка «Тайна вечеря» на якій батьки ламали хліб і ділилися ним з дітьми і так само і виноградний напій. Одна з мам, від імені усіх батьків і дітей сердечно подякувала оо. Василіянам, а особливо катехиту дітей о. Мелетію. Потім був святковий обід.

Владислав Юрик

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції