Smaller Default Larger

Ювілейні святкування у Перемишлі

 

28 червня 2015 р., у Василіянському монастирі в Перемишлі (Польща), відбулися ювілейні святкування з нагоди 80-ої річниці посвячення та 15-ої річниці відновлення храму Співстраждання Пресвятої Богородиці.

Архієрейську Божественну Літургію з нагоди храмового ювілею, очолив Преосвященний Владика Євген Попович, Єпископ-помічник Перемишльсько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ.

 

З Владикою Євгеном святкову Літургію співслужили:

  • Протоігумен о. Ігор Гарасим ЧСВВ (Василіянська Провінція Покрови Пресвятої Богородиці в Польщі);
  • Протоігумен о. Методій Біланчік ЧСВВ (Василіянська Провінція Свв. Кирила і Методія в Словаччині);
  • Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ (Василіянська Провінція Святого Миколая в Україні);
  • Настоятель Перемишльського монастиря о. Юліан Коваль ЧСВВ, разом з місцевими ієромонахами (о. Орест Підлипчак ЧСВВ та о. Марко Максимів ЧСВВ);
  • Ієромонахи з Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій у Брюховичах: Ректор о. Йосафат Хаймик ЧСВВ, о. Юліан Хомечко ЧСВВ та д. Петро Венгрин ЧСВВ;
  • Маґістер Новіціяту з Крехівського Монастиря, о. Іван Майкович ЧСВВ.
  • Намісник Монастиря Святого Онуфрія у Львові, о. Вінкентій Пелих ЧСВВ.

 

 

У святкуваннях взяли участь теж ченці Василіяни з різних Провінцій, сестри-монахині й місцеві парафіяни.

Владика Євген, під час свого пастирського слова, насамперед пригадав історію Василіянського храму у Перемишлі, зокрема дві важливі дати, які в цей день відзначалися: 7 квітня 1935 р. – посвячення церкви і 13 травня 2000 р. – відновлення церкви.

Крім цього, Єпископ також звернув увагу на духовне значення Божого храму в житті християнина.

 

 

Після закінчення Божественної Літургії, Владика Євген, від імені Митрополита Івана Мартиняка, вручив грамоту Василіянському монастирю з нагоди ювілею церкви, а також грамоту о. Оресту Підлипчаку ЧСВВ, який відзначає 40-ліття свого священичого служіння.

Подячне слово з нагоди святкувань, висловив найперше Протоігумен Польської Провінції о. Ігор Гарасим ЧСВВ, а також Настоятель Перемишльського монастиря о. Юліан і Ректор ВІФБС о. Йосафат.

 

 

Подяку Владиці Євгену та Отцям Василіянам, склали теж жителі Перемишля, які відвідують Василіянську церкву, відзначивши важливе значення, яке вона займає у їхньому християнському та суспільному житті.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції