Smaller Default Larger

Святкування 100-літнього ювілею ієромонаха Доротея Шимчія ЧСВВ

 

20 вересня 2015 р., у Василіянському монастирі в Бучачі (Тернопільська обл.), була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, з нагоди 100-літнього ювілею ієромонаха Доротея Шимчія ЧСВВ.

Очолив святкову Літургію Преосвященний Владика Василій Тучапець ЧСВВ, Екзарх Харківський, у співслужінні з ювіляром о. Доротеєм Шимчієм ЧСВВ, Протоігуменами Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймоном Саламахою (Провінція Найсвятішого Спасителя) та о. Павлом Райчинцем (Провінція Святого Миколая), як також з Отцями Василіянами з різних монастирів та єпархіяльними священиками.

Під час Літургії, Владика Василій виголосив проповідь на тему недільного євангельського читання, поєднавши її з ювілеєм отця Доротея.

 

ПРОПОВІДЬ ВЛ. ВАСИЛІЯ ТУЧАПЦЯ ЧСВВ

 

Після богослужінь, відбулися привітання, після яких о. Доротей висловив подячне слово та уділив своє благословення.

 

ПРИВІТАННЯ О. ДОРОТЕЯ ШИМЧІЯ ЧСВВ

 

ПОДЯЧНЕ СЛОВО О. ДОРОТЕЯ ШИМЧІЯ ЧСВВ І ЙОГО БЛАГОСЛОВЕННЯ

 

О. Доротей Шимчій ЧСВВ народився 16 вересня 1915 року в с. Старі Петликівці, біля Бучача на Тернопільщині. У 1932 році вступив на Новіціят Отців Василіян у Крехівський монастир. Вічні обіти склав у 1937 році. Ієрейські свячення отримав 14 травня 1942 року в Празі від владики Вартоломея Дудаша. Відтак 6 років служив у Кристинопільському монастирі Святого Юрія. Опісля почалася місіонерська праця в Бразилії – 14 років, Аргентині – 22 роки, Парагваї – 2 роки, Італії – 7 років, Україна – 21 рік: у цих країнах трудився о. Доротей як священик-місіонер, як магістр новіціяту, як директор школи, як Протоігумен, як духівник і викладач семінарії, як християнський письменник. З під пера о. Доротея вийшли у світ майже 20 книг. Серед останніх видань – тритомний підручник духовної молитви – «Розмови з Богом» та «Світло Євангелія у проповіді священиків». А також близько 2000 проповідей, понад 50 місій і реколекцій та понад 2000 конференцій.

На даний час о. Доротей мешкає в монастирі Чесного Хреста Господнього в Бучачі.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції