Smaller Default Larger

Свята Меса у Фатімі

 

Щодня, в Малій Каплиці Об’явлення Богородиці у Фатімі, служиться Свята Меса. Каплиця Об’явлення − це «серце» Санктуарія Діви Марії Фатімської. Саме на цьому місці відбулося п’ять з шести об’явлень Фатімської Богородиці.

 

Каплиця була побудована у 1919 році на місці об’явлень згідно з бажанням самої Богородиці.

13 червня 1920 р. в Малій Каплиці Об’явлення Богородиці була встановлена Статуя Діви Марії Фатімської. Вона зроблена з бразильського кедру португальським скульптором José Ferreira Thedim. Подарував її для Каплиці чоловік, який тут навернувся.

 

 

 

Висота статуї 1,04 м. Вона встановлена на п’єдесталі, який, в свою чергу, розташований саме на тому місці, де ріс дуб, над яким з’являлася Діва Марія.

Дуб на той час мав висоту близько 1 метра. Самого дуба вже немає, перші паломники швидко розібрали його по частинах.

Ось як описала Богородицю Люсія Сантос, одна з трьох дітей, яким 13 травня 1917 року, об’явилась у Фатімі Діва Марія:

«Це була Пані в білій одежі, яскравіша від сонця. Вона випромінювала світло, ясніше та сильніше від сяйва кришталевого келиха, повного кришталево чистої води, крізь який пробивається проміння палаючого сонця. На вигляд їй було 15 − 18 років. ЇЇ обличчя було настільки гарне, що важко описати чи порівняти. Вираз обличчя — ані сумний, ані веселий; серйозний, з виразом помірногодокору. Руки, складені на грудях при молитві, були спрямовані догори. Одяг був наче зітканим зі світла. Туніка була біла, пов'язана біля шиї золотим ланцюжком. Мантія − також біла, обведена золотом; вона покривала голову Богородиці й спускалася до п'ят, ледве торкаючись дубового листя. Ні волосся, ні вух не було видно. Яскраве світло так опромінювало її лице, що його неможливо було довго споглядати. З рук Діви Марії звисала вервиця. Зернятка були перлинами, а на кінці − срібний хрестик.»

В ніч з 5 на 6 березня 1922 р., каплицю підірвали динамітом. Під час вибуху, згідно розповідей місцевих жителів, сталося чудо. З чотирьох встановлених динамітів, вибухнув лише один і знесло лише дах, а стіни встоялися.

Впродовж року її відбудували та 13 січня 1923 р. наново освятили.

13 травня 1946 року Статуя Діви Марії Фатімської була коронована папським легатом,кардиналом Мазелла.Корона виготовлена з золота, важить 1200 г, оздоблена 313 перлинамита 2679 коштовними каменями. Над нею працювали 12 ювелірів впродовж трьох місяців. Корону виставляють лише у великі свята.

21 листопада 1964 р.Папа РимськийПавло VIподарував Діві Марії Фатімській Золоту Троянду.

25 березня 1984 р. Папа Іван-Павло II подарував Санктуарію кулю, якою був поранений в результаті замаху 1981 року. 1989 року кулю вмонтували в корону Діви Марії Фатімської.

13 травня 2010 року Папа Бенедикт XVI також подарував Богородиці Фатімській Золоту Троянду.

До квітня 2010 року статуя залишала Малу каплицю лише 10 разів. Кожне місто вважає за велику честь приймати її в себе.

www.fatima.pt

 

Свята Меса в Малій Каплиці Об’явлень Богородиці у Фатімі

30 листпада 2015 р.

 

Частина 1.

 

Частина 2.

 

Частина 3.

 

Частина 4.

 

Частина 5.

 

Частина 6.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції