Smaller Default Larger

В Малоберезнянському монастирі розпочалася Провінційна Капітула

 

8 лютого 2016 р., у Василіянському монастирі в Малому Березному, Божественною Літургією, яку очолив Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ у співслужінні з Ієромонахами Провінції Святого Миколая, розпочалася Провінційна Капітула (зібрання Ченців з довічною професією), яка є вищою законодавчою владою на рівні Провінції, що скликається кожні чотири роки.

Після Божественної Літургії, Провінційний Вікарій о. Павло Кречун ЧСВВ, виголосив для учасників Капітули духовну науку – цей день присвячений зосередженню та роздумам.

9 лютого розпочнеться праця Капітули, під час якої Протоігумен, Провінційний Економ та Провінційний Секретар представлять звіти про свою діяльність. Також будуть подані звіти Настоятелів та Провінційних урядовців.

В цей день також запланований початок виборів, які триватимуть кілька днів. Найперше відбудуться вибори Протоігумена, опісля – його Радників та делегатів на Генеральну Капітулу, а також заступників Радників і делегатів. Усі обрані на Капітулі підлягатимуть затвердженню Протоархимандрита Василіянського Чину.

Нехай Господь поблагословить працю Капітули, а Пресвята Богородиця нехай випросить для її учасників світла Святого Духа, щоб вона відбулася для більшої Божої прослави і для добра Провінції та усього Василіянського Чину.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції