Smaller Default Larger

Довічні обіти бр. Еммануїла Хмари ЧСВВ

 

26 червня 2016 р., в Мукачівському монастирі Отців Василіян, бр. Еммануїл Хмара ЧСВВ, Чернець Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, склав Господу Богу довічні обіти Убожества, Чистоти і Послуху, у Василіянському Чині Святого Йосафата та вірність і підлеглість Римському Архієрею.

Довічні обіти бр. Еммануїл склав під час недільної Божественної Літургії, перед о. Павлом Кречуном ЧСВВ, Провінційним Вікарієм, якого в імені Протоархимандрита делегував Протоігумен Провінції Св. Миколая, а також у присутності співбратів по Чину і вірних. Співслужили Літургію ієромонахи: о. Еміліян Гавей ЧСВВ та о. Кипріян Зейкан ЧСВВ.

Після складення Обітів, Провінційний Вікарій виголосив проповідь з цієї урочистої нагоди.

 

ПРОПОВІДЬ О. ПАВЛА КРЕЧУНА ЧСВВ:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/2016vobitypropovid.mp3{/s5_mp3}

 

Після Літургії, відбулися подячні промови і привітання.

  • Професія обітів Убожества, Чистоти і Послуху, разом з обітницею вірності та підлеглості Римському Архієрею, є основою василіянської дисципліни.
  • Складенням цих обітів, Чернець зобов’язується уподібнюватися до Христа, зберігаючи «три євангельські ради», і посвячується Богові через служіння Церкви, входячи у Чин з усіма правами й обов’язками.

Бажаємо бр. Еммануїлу вірно і цілковито дотримуватися складених обітів та прямувати до досконалості свого монашого стану.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції