Smaller Default Larger

Урочисте Святе Причастя в Імстичівському монастирі

 

4 вересня 2016 р. Б., в 11 неділю після Зіслання Святого Духа, в Імстичеві відбулося перше Святе Причастя. Для всіх цей день є святковим і особливим, адже саме сьогодні 25 наймолодших наших парафіян вперше прийняли до свого серця Ісуса Христа під видом хліба і вина.

Протягом тривалого часу до цієї важливої події приготовляла їх катехит Ганна Іванівна Стадник, яка прищеплювала їм найважливіші та потрібні знання до сьогоднішнього дня.

Напередодні всі вони склали іспити разом зі своїми батьками, що і засвідчило про їхню готовність приступити вперше і без вагань до Євхаристії, також переддень самого свята всі вперше приступили до Святої Тайни Покаяння.

Святкову Божественну Літургію відслужив о. Павло Кречун, ЧСВВ, Ігумен монастиря, під час Літургії він також виголосив проповідь, в якій висловив свою радість, що така велика кількість діток приступили вперше до Святого Причастя.

По заамвонній молитві з уст отця звучали привітання в адресу першопричасників та їх батьків, які теж приступили до Причастя разом зі своїми дітьми.

Після завершення Божественної Літургії всі присутні в храмі стали свідками невеличкого виступу першопричасників. Виступ супроводжувався піснями та віршами на тему Пресвятої Євхаристії.

В свою чергу батьки першопричасників подякували отцю Павлу за провід їхніх дітей у світлі Христового вчення та піднесли йому букет квітів.

Святкування завершилось многоліттям та спільною фотографією.

Повідомив: ієромонах Максим Пішта, ЧСВВ

Фото: Марина Добра

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції