Smaller Default Larger

У Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата вшанували пам’ять свого небесного покровителя

 

26 листопада 2016 р., у Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата вшановували пам’ять Святого Йосафата – небесного покровителя цього навчального закладу.

У святкуваннях взяли участь учні та вчителі закладу, а також випускники, які відзначили 10-ту річницю закінчення колегіуму, одним з яких є чернець Василіянської Провінції Св. Миколая в Україні – о. Максим Пішта ЧСВВ.

Урочисту Божественну Літургію очолив віце-ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа Велямина Рутського о. Єронім Грім, ЧСВВ у співслужінні з ігуменом Бучацького монастиря о. Теодором Нагорняком, ЧСВВ, директора колегіуму о. Іринея Гумена, ЧСВВ та інших священнослужителів, випускників Бучацького колегіуму. Серед них був присутній і о. Максим Пішта, ЧСВВ. Крім того, це свято приїхали розділити і брати-студенти Василіянського інституту, семінаристи Івано-Франківської Духовної семінарії та чимало випускників колегіуму.

У своїй проповіді о. Єронім наголосив на постаті святого Йосафата – прикладу для наслідування, а водночас пригадав історичні віхи даного навчального закладу, який раніше мав статус Місійного інституту, а згодом був перейменований на колегіум (лат. Collegium — «товариство», «співдружність»). Колегіум є спрямований на виховання юнака, який формує у собі якості зрілої особистості у християнському дусі.

 

 

Після Літургії відбулося окропленням свяченою водою та святковий обід. Згодом, всі присутні переглянули театралізоване дійство «Тернина Христової єдності». Радісні обличчя випускників та згадки про роки навчання у Бучацькому колегіумі ім. св. Йосафата – створили незабутній колорит суботнього дня, що відзначився гордістю за роки проведені у колегіумі.

За матеріалами: vifbs.in.ua

Фото: бр. Яків Шумило ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції