Smaller Default Larger

Празник Св. Василія Великого в Малоберезнянському монастирі Отців Василіян

 

14 січня 2017 р., в Малоберезнянському монастирі Отців Василіян була відслужена Архієрейська Божественна Літургія з нагоди Празника Св. Василія Великого, яку очолив Преосвященний Владика Ніл Лущак ЧБМ, Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії, який також уділив дияконські свячення Ченцю Василіянської Провінції Святого Миколая – бр. Еммануїлу Хмарі ЧСВВ.

З Владикою Нілом Літургію співслужили Отці Василіяни: Протоігумен о. Андрій Белеканич, Адміністратор місцевої парафії о. Лука Буняк, Префект з Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій (Брюховичі-Львів) о. Никанор Ситар, о. Кипріян Зейкан з Мукачівського монастиря та о. Еміліян Гавей з Малоберезнянського монастиря.

 

Проповідь Владики Ніла Лущака:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170114berpropnil.mp3{/s5_mp3}

 

 

Під час Літургії, Владика Ніл уділив дияконські свячення бр. Еммануїлу Хмарі, який належить до Василіянської Провінції Св. Миколая та завершує навчання у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій у Брюховичах (Львів).

Після заамвонної молитви, Протоігумен промовив молитву подяки з нагоди Празника Св. Василія Великого. Після чого Архієрей уділив усім благословення та повний відпуст з нагоди Ювілею Василіянського Чину Св. Йосафата.

Перед Іконою Святого Василія Великого, Василіяни разом з Владикою заспівали пісню до свого Покровителя та духовного Отця.

На завершення відбулися подячні промови й привітання Владики, Протоігумена та новодиякона, а також «многоліття» і мирування.

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції