Smaller Default Larger

Паломництво мощей бл. Марти Вєцкої до Малоберезнянського монастиря

 

30 січня 2017 р., до Малоберезнянського монастиря Отців Василіян відблося Всеукраїнське паломництво мощей бл. Матри Вєцкої, яке провели: о. Сергій Павліш, СМ (Отці Місіонери Св. Вінкентія де Поля) та сестри Анна і Наталія (Дочки Милосердя Св. Вінкентія де Поля).

Перед храмом, паломництво зустріли Ієромонахи-Василіяни Малоберезнянського монастиря: о. Михаїл Станко, о. Лука Буняк, о. Йосафат Сичкун та о. Еміліян Гавей. Отці урочисто внесли мощі бл. Марти до храму та розпочали Молебень до Блаженної. Опісля, о. Еміліян відслужив з парафіянами Акафіст на честь бл. Марти.

О 18.00 розпочалася Божественна Літургія, яку відслужили о. Лука та о. Сергій. Після Євангелія, Отець-Місіонер виголосив проповідь, під час якої розповів про саме паломництво та життя і чесноти бл. Марти.

 

Проповідь о. Сергія Павліша, СМ:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170130berpropmoschimarty.mp3{/s5_mp3}

 

Вкінці, о. Сергій подякував Отцям Василіянам та їхнім парафіянам за тепле прийняття і участь у вшануванні Блаженної. В свою чергу, о. Лука висловив побажання Отцям Місіонерам та Дочкам Милосердя у їхньому паломництві.

 

 

На завершення, парафіяни мали можливість вшанувати мощі бл. Марти та отримати памʼятки.

  • Під час проведення цього паломництва було підкреслено, що Вінкентійська монаша родина проводить його в рамках святкування Ювілею 400 років від першої Місійної проповіді та заснування першого братства милосердя Св. Вінкентієм де Поль. В цей самий час Отці Василіяни теж відзначають 400-літній Ювілей реформи та нової організації Василіянського Чину під проводом Св. Йосафата Кунцевича та Мирт. Й. В. Рутського.
  • Таким чином, під час цього паломництва Отці Місіонери Св. Вінкентія де Поля та Отці Василіяни обʼєдналися у відзначенні 400-літніх Ювілеїв своїх Чинів.

 

Буклет про блаженну Марту Вєцку (1874-1904)

 

 

 

Фотографії з події:

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції