Smaller Default Larger

Служіння Сестер Василіянок у м. Перечині - Фоторепортаж

 

У м. Перечині, при Каплиці Св. Папи Климента, діє Монастир Сестер Чину Св. Василія Великого, монахині якого провадять розміщений тут дитячий садок.

Освячення каплиці та будівель дитячого садка відбулося 27 вересня 2007 року, яке здійснив Єпископ Мукачівський Кир Мілан Шашік. Натомість 8 грудня 2007 року, тут оселилася перша монаша спільнота сестер-василіянок для провадження дитячого садка: Настоятелька с. Христофора Тернинко ЧСВВ та сестри Корнилія, Бернарда, а згодом с. Вартимея. Цього дня тут відбулася також Архієрейська Божественна Літургія з нагоди свята покровителя – св. Папи Климента.

Урочисте відкриття дитячого садка відбулося 31 січня 2009 року.

Сестри Василіянки виховують тут близько 30 дітей. Виховання відбувається з особливим акцентом на моральні та духовні цінності і любов до Бога. Разом з цим відбуваються катехизації, приготування до прийняття Святих Тайн та провадження різних дитячих спільнот.

В каплиці Св. Климента щоденно відправляється Божественна Літургія, яку служать місцеві парафіяльні священики. Кожного тижня у вівторок, Божественну Літургію служить один з ієромонахів Малоберезнянського монастиря Отців Василіян.

 

 

  • На даний час тут виконують своє монаше служіння та провадять дитячий садок пʼять сестер-василіянок: Настоятелька с. Партенія Школик, с. Бернарда Безик, с. Захарія Зінько, с. Ізидора Федоришин та с. Олександра Пришляк.

 

 

Фоторепортаж про служіння Сестер Василіянок у м. Перечині

(від 16.05.2017):

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції