Smaller Default Larger

Єпископська хіротонія Владики Авеля Сочки ЧСВВ в Катедрі Св. Миколая у м. Ньїредьгазі (Угорщина)

 

10 травня 2018 р., в Катедрі Св. Миколая у м. Ньїредьгазі (Угорщина), відбулася єпископська хіротонія владики Авеля Сочки ЧСВВ, якого Папа Франциск призначив Правлячим єпископом Ньїредьгазької єпархії.

Головним святителем нового єпископа був Архієпископ Філіп Кочіш – Митрополит Гайдудорозький, а співсвятителями: Кир Атаназій Орос – Єпарх Мішкольський та Архієпископ Циріл Василь – Секретар Конгрегації Східних Церков.

Загалом в цій Архієрейській Божественній Літургії взяли участь близько 200 священнослужителів, з яких було близько 40 Архієпископів, Митрополитів і Єпископів.

З Василіянського Чину Св. Йосафата Літургію співслужили представники Головної Управи Чину, а також представники: Української Провінції Св. Миколая, Румунської Провінції Свв. Апп. Петра і Павла, Словацької Провінції Свв. Кирила і Методія та Угорської Провінції Св. Стефана, до якої належав Владика Авель і в якій до призначення єпископом він виконував уряд Протоігумена.

Перед початком Літургії, представник Апостольської Нунціатури в Угорщині Mons. Germano Penemote, зачитав та вручив буллу від Святішого Отця Франциска, в якій Папа Римський проголошує отця Авеля Сочку Правлячим єпископом Ньїредьгазької єпархії (Угорщина), уділяючи всі права та накладаючи всі обов’язки, що пов’язані з гідністю єпископа та з урядом згідно з нормами Кодексу канонів Східних Церков.

З пастирським словом до присутніх з нагоди цієї великої події звернувся Архієпископ Філіп, пригадуючи навчання Церкви, згідно якого через рукоположення і слова свячень, отцю Авелю сьогодні уділяється благодать Святого Духа і витискається на ньому священна печать, так що він видимим способом займає тепер для своїх вірних місце самого Христа – Учителя, Пастиря і Священика та в особливий спосіб діятиме тепер у Його особі.

Після хіротонії, Владика Авель очолив Архієрейську Божественну Літургію та вкінці уділив своє перше Архієрейське Благословення. На завершення відбулися теж подячні промови та многоліття, після чого Кир Авель поблагословив та окропив усіх свяченою водою під час процесійної ходи.

 

 

 

*******

 

http://hd.gorogkatolikus.hu

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції