Smaller Default Larger

Празник Вознесіння Господнього в Імстичівському монастирі – 2018

 

16-17 травня 2018 р., в Імстичівському монастирі Отців Василіян відбулися відпустові святкування празника Вознесіння Господнього, за участю Преосвященного Кир Мілана Шашіка, Єпископа Мукачівського.

В середу 16 травня, Владика Мілан очолив Велику вечірню з Литією, у співслужінні з Настоятелем монастиря о. Павлом Кречуном ЧСВВ.

У свято Вознесіння Господнього, 17 травня, з Єпископом Архієрейську Божественну Літургію співслужили: Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич ЧСВВ, Настоятель монастиря о. Павло Кречун ЧСВВ та о. Мелетій Рішко ЧСВВ з Боронявського монастиря і Архидиякон Микола Багіров.

Ієромонахи з інших Василіянських монастирів, а також єпархіяльні священики під час богослужінь уділяли вірним Св. Тайну Покаяння.

Під час святкової проповіді Владика Мілан, а також Настоятель о. Павло у своїй подячній промові, згадали, що цього року виповнюється 220 річниця посвячення монастирського храму у с. Імстичеві, яке здійснив Єпископ Мукачівський Андрій Бачинський у 1798 році.

З цієї нагоди під час святкувань згадувалися у молитвах усі ті ченці-василіяни, які трудилися над розвитком Імстичівського монастиря та присвячували себе тут душпастирському служінню, а також були свідками віри під час ліквідації Монастиря та Підпілля.

У святкових богослужіння взяли участь Сестри монахині Чину Св. Василія Великого та Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, прочани з Василіянських монастирів та довколишніх парафій.

Літургійний спів провадив парафіяльний хор Імстичівського монастиря.

Завершилися богослужіння Архієрейським благословенням, окропленням свяченою водою та мируванням.

 

 Велика вечірня з Литією

16 травня 2018 р.

 

 

 

Архієрейська Божественна Літургія 

17 травня 2018 р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції