Smaller Default Larger

Перші обіти у Крехівському монастирі

 

19 серпня 2018 року, на свято Преображення Господнього, шестеро братів-новиків склали перші тимчасові монаші обіти.

У цей святковий день брати: Ілля Шикітка, Михаїл Гошовський, Миколай Костак, Христофор Юрик, Іларіон Смуток та Маркіян Король зробили ще один важливий крок на шляху до святості через зростання у чеснотах покори, послуху, чистоти, убожества і братньої любові. Це відбулося під час Божественної Літургії, яку очолив о. Августин Стрижик, Магістр новіціату, у співслужінні з о. Пантелеймоном Трофімовим, ректором ВІФБС та запрошеними отцями.

Після Малого входу відбувся обряд складення першої професії: по діалозі із делегатом Протоігумена – о. Августином, – новики зачитали формулу тимчасових обітів і прийняли пояс, запалену свічку та Статут, як ознаку посвяти свого життя Богу.

Під час гомілії о. Августин зазначив, що сьогодні Церква святкує один із найбільших Господніх празників – Преображення Господа нашого Ісуса Христа і для Крехівської обителі це подвійне свято, бо «сьогодні брати-новики прийняли тимчасову професію». Через подію на горі Тавор «Господь об’являється нам і показує свою любов, яку не можуть знищити ні людські гріхи, ні людська неміч». Слід наголосити, що Преображення є не лише історичною подією, а й явищем, яке переживає кожен із нас. Проповідник підкреслив, що присутні стали свідками одного із таких ключових моментів, коли брати-новики прийняли свою першу тимчасову професію. «У їхніх серцях, - як зазначає о. Августин, - як і у серцях апостолів, відбулися глибокі зміни». Проте це лиш початок, адже брати лиш ступили на дорогу уподібнення до Вчителя; перед ними відкривається нова перспектива, бо вже сьогодні більшість з них залишать новіціят і підуть у семінарію, де будуть готуватися до священства. Наприкінці проповіді отець закликав присутніх до молитви за ченців, які склали першу обіти.

Після Літургії о. Августин ще раз привітав ченців з тимчасовими обітами, до яких зі словами подяки та підтримки також звернувся і о. Іван Майкович, ігумен Крехівського монастиря св. Миколая. Від братів подяку усім присутнім висловив бр. Миколай Костак.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

НОВИНИ ЦЕРКВИ

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції