Smaller Default Larger

Празник Різдва Пречистої Діви Марії в Імстичівському монастирі

 

21 вересня 2018 р. Б., у Василіянському монастирі Св. Архистратига Михаїла у с. Імстичеві (Іршавський р-н., Закрарпатська обл.), відбулися відпустові святкування празника Різдва Пречистої Діви Марії.

Урочисту Божественну Літургію очолив о. д-р Василь Парасюк ЧСВВ, парох греко-католицької парафії міста Гіжицько, Перемишльсько-Варшавської Митрополії УГКЦ. Співслужили Літургію: о. Павло Кречун ЧСВВ, настоятель Імстичівського монастиря, а також о. Йосиф Мрквіца, парох римо-католицької церкви с. Довгого, о. Михайло Погоріляк та о. Юрій Бровді з села Боржавського.

Сповідали отці: Даниїл Дербаль ЧСВВ з монастиря с. Бороняво, о. Мелетій Рішко ЧСВВ з монастиря с. Малий Березний, о. Йосафат Сичкун ЧСВВ, о. Тадей Мисюк ЧСВВ з монастиря с. Імстичево та о. Кипріян Зейкан ЧСВВ, який приїхав з Риму, а також о. Петро Бровді, парох села Доробратово.

Співав місцевий парафіяльний хор та дяки.

Після закінчення Служби Божої було Многоліття для Папи Франциска, Єпископів Мілана та Ніла, Протоархимандрита Генезія та Протоігумена Андрія. А далі отець настоятель Павло Кречун ЧСВВ подякував о. Василю Парасюку ЧСВВ за Службу Божу та проповідь, а іншим отцям, що співслужили та сповідали. Також о. Павло привітав всіх іменинниць, що носять ім’я Марія. Всіх гостей, Сестер Василіянок та Сестер Служебниць із Закарпатських монастирів та всіх паломників з усього Закарпаття.

Після Служби о. Василь Парасюк покропив усіх свяченою водою, а інші отці мирували. На закінчення свята місцеві жінки приготували почастунок для всіх прочан та місцевих людей.

Богу нехай буде подяка та Пречистій Діві Марії в празник її Різдва.

 

  • Повідомлення та фото: о. Павло Кречун ЧСВВ – Настоятель Імстичівського монастиря

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції