Smaller Default Larger

Зустріч Ченців Провінції Св. Миколая в Україні з Протоархимандритом Василіянського Чину Св. Йосафата з нагоди завершення Генеральної канонічної візитації

 

8 грудня 2018 р. Б., у Малоберезнянському монастирі Отців Василіян, який є Осідком Провінції Св. Миколая в Україні, відбулася зустріч Ченців даної Провінції із Всесвітлішим Отцем Протоархимандритом Ґенезієм Віомаром ЧСВВ, з нагоди завершення Генеральної канонічної візитації, яку він проводив з 4 по 8 грудня, відвідуючи кожну місцеву василіянську спільноту.

Під час зустрічі, Протоархимандрит оголосив висновки і побажання, які він зібрав під час особистих розмов з кожним ченцем Провінції.

Крім того, заохотив усіх втілювати в щоденне життя оновлені Правила Василіянського Чину Св. Йосафата, які вже остаточно затверджені Конгрегацією для Східних Церков і після проголошення Протоархимандричим Декретом вступили у дію 1 жовтня цього року.

Генеральний візитатор також подав коротке повчання про значення цих Правил для монашого подвигу кожного василіянина.

Разом з цим, Генеральний Настоятель Чину поділився матеріалами і висновками з нещодавно проведеного Папського Синоду на тему «Молодь, віра та розпізнання покликання», в якому він брав участь.

Отець Протоархимандрит заохотив Ченців до служіння в дусі цього Синоду, подавши відповідні напрямні.

Зі свого боку, учасники Провінційного зібрання мали можливість поставити Генеральному Настоятелю запитання стосовно актуальних справ і викликів, перед якими на даний час стоїть Провінція.

На завершення, усі спільно зібрали у монастирському храмі, щоб звеличити Господа благальною піснею «Тебе Бога хвалимо».

Відтак, після молитви в наміренні Святішого Отця Папи Римського, Всесвітліший Отець Протоархимандрит уділив усім Ченцям Провінції Св. Миколая Апостольське Благословення з Повним Відпустом та окропив свяченою водою.

 

  • Протягом генеральної канонічної візитації, Всесв. О. Протоархиманрдит відвідав:

Боронявський монастир,

Імстичівський монастир,

Мукачівський монастир,

Малоберезнянський монастир,

зустрівся з кожною монашою спільнотою, провівши по-осібні розмови з усіма Ченцями, а також перевірив чернечий лад і дисципліну у всій Провінції.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції