Smaller Default Larger

Похорон с. Йосифи Ганни Куштан ЧСВВ

 

6 липня 2019 р. Б., на 72 році життя та 33 році монашого служіння, спочила у Господі с. Йосифа Ганна Куштан, ЧСВВ.

Похоронні богослужіння розпочалися 7 липня о 20.00 год. відправою монашого парастасу, який очолив ігумен Мукачівського монастиря о. Веніамин Довганич, ЧСВВ. Йому співслужили отці-василіяни – о. Лука Буняк, о. Мелетій Рішко, та о. Володимир Матола – єпархіальний священик. У парастасі взяли участь монахи й монахині Василіянського Чину, представники інших жіночих згромаджень та миряни.

Наступного дня, 8 липня, тіло с. Йосифи перевезли до монастиря св. Миколая оо. Василіян, де було відслужено заупокійну Божественну Літургію і чин похорону, яку очолив Вадика Ніл Лущак, у співслужінні з Протоігуменом о. Андрієм Белеканичем ЧСВВ, отцями Василіянами Провінції Св. Миколая та єпархіяльними священиками. Під час проповіді Владика Ніл застановився над християнськими та чернечими чеснотами с. Йосифи та підкреслив важливість надії не тільки у житті богопосвяченої особи, а й у житті кожного християнина.

Вкінці Божественної Літургії до вірних з прощальним словом звернувся ігумен монастиря о. Веніамин Довганич, ЧСВВ, який був сповідником с. Йосифи. Він згадав про деякі важливі події з життя покійної та подякував усім присутнім за участь у моліннях. Опісля відбулося останнє цілування та обряд монашого погребання.

Після цього, похоронна процесія вирушила на Мукачівський центральний цвинтар, де й було похоронено тіло с. Йосифи Куштан, ЧСВВ.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції