Smaller Default Larger

Новообраний Протоігумен Провінції Св. Миколая – о. Франціск Онисько ЧСВВ

 

11 лютого 2020 р. Б., на Провінційній капітулі у Малоберезнянському монастирі, відбулися вибори Протоігумена Провінції Св. Миколая в Україні. На це становище Капітулою було обрано Високопреподобного отця Франціска Ониська ЧСВВ, який до цього часу виконував служіння Провінційного економа та Провінційного секретаря.

Цей вибір Провінційної капітули затвердив Всесвітліший отець Протоархимандрит Ґенезій Віомар ЧСВВ за згодою своєї Ради.

Тим самим, як Головний Настоятель Провінції, о. Франціск отримав всі правові та адміністративні повноваження, які випливають з уряду Протоігумена згідно зі Статутом Василіянського Чину Св. Йосафата і Кодексом Канонів Східних Церков.

Новообраний Протоігумен найперше склав визнання віри і присягу при прийнятті цього уряду, відтак склав подяку Капітулі за цей вибір, а також подякував попереднім Протоігуменам за їхнє віддане та жертовне служіння, яке він намагатиметься продовжувати, докладаючи для цього усі свої духовні і фізичні сили, як також увесь той досвід, який він здобув у служінні Провінції протягом 10 років, виконуючи різні обов’язки.

  • Отож, бажаємо Впр. о. Франціску Божого благословення й успіхів у його служінні!

Наступним етапом праці Капітули є обрання Провінційних Радників і з-поміж них Провінційного Вікарія.

  • Завтра, 12 лютого, об 11:00 учасники Капітули відслужать у Малоберезнянському монастирі спільну Божественну Літургію з нагоди празника Трьох Святителів.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції