Smaller Default Larger

Свято Богопосвяченого життя у Мукачівському монастирі Сестер Чину Святого Василія Великого

 

15 лютого 2020 року Божого у мукачівській чернечій родині Сестер Чину Святого Василія Великого, відбувся празник Стрітення Господнього, яке у Католицькій Церкві є також святом Богопосвяченого життя. З цього приводу була відслужена урочиста Божественна Літургія, яку очолив Високопреподобний отець Франціск Онисько, ЧСВВ, нововибраний Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні.

Головному служителеві співслужили отці Василіяни Провінції Святого Миколая, зокрема: о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, вислужений Протоігумен, о. Михайло Станко, ЧСВВ, настоятель Малоберезнянського монастиря, о. Веніямин Довганич, ЧСВВ, настоятель Мукачівського монастиря, о. Павло Кречун, ЧСВВ, настоятель Імстичівського монастиря, о. Тарас Іванина, ЧСВВ, настоятель Боронявського монастиря, о. Кипріян Зейкан, ЧСВВ, докторант Римської Академії Альфонсіяни, о. Климентій Грещак, ЧСВВ з Жовківського монастиря, о. Степан Бондаренко, ЧСВВ, з Гошівського монастиря та єпархіяльні священники.

 

  • З нагоди свята о. Франціск виголосив проповідь:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/2020mukstritennja.mp3{/s5_mp3}

 

Упродовж богослужіння також сповідав о. Софрон Попадюк, ЧСВВ, з Жовківського монастиря та о. Іриней Бабінець ЧСВВ – Настоятель Василіянського монастиря у м. Чорткові.

Чисельно була представлена монаша спільнота сестер василіянок на чолі з преподобною матір’ю Даниїлою Винник, ЧСВВ. Окрім місцевої спільноти були присутні представники монаших спільнот з Провінційного дому у м. Львові, також міст: Івано-Франківська, Яворова, Ужгорода, Перечина та інших монастирів.

Божественну Літургію своїм співом супроводжував хор «Базілеус», що діє при Мукачівському монастирі оо. Василіян під керівництвом п. Маріанни Хомин.

Після святкового богослужіння відбулося многоліття та слова подяки.

Наприкінці Св. Літургії, головний служитель прочитав молитву на освячення стрітенських свічок, а також окропив усіх присутніх свяченою водою. Опісля відбувся святковий обід, на якому присутніх гостиннно приймала с. Емелія Кіяк, ЧСВВ, настоятелька та місцеві сестри монахині.

Після обіду Отці, Брати та Сестри ЧСВВ, з нагоди свята богопосвяченого життя відбули молитовну прощу до Мукачівської Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, що знаходиться у Монастирі св. Миколая оо. Василіян у місті Мукачеві. Проща почалася молитвою до Богородиці, яку спільно відмовили учасники прощі. Після «Під твою милість» з коротким словом до присутніх звернувся о. Протоігумен Франціск. Пивітальне слово також мала преподобна Мати Даниїла.

Наприкінці присутні мали можливість приклонитися до чудотворного образу. На згадку про цю святкову прощу були зроблені пам’ятні світлини.

  • Повідомив о. Лука Буняк, ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції